Проект DESPRO відкрив набір на е-курс "Управління проектами - 8"

Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO запрошує представників органів місцевого самоврядування та виконавчої влади, депутатів місцевих рад, лідерів громад та активістів громадського сектору до участі у дистанційному (електронному) курсі «Управління проектами місцевого розвитку-8» на онлайн-платформі «Спільнота практик: сталий розвиток».  

Метою навчання на цьому найпопулярнішому серед учасників Спільноти практик е-курсі є набуття знань та оволодіння техніками та методами управління проектами для реалізації стратегій сталого розвитку громад. Кожен учасник, який успішно завершить курс, визначить мету проекту і заінтересовані сторони; знайде рішення, яке забезпечить очікуваний результат, спланує етапи реалізації проекту; визначить основні види діяльності за проектом, необхідні ресурси, ризики та фактори забезпечення сталості результатів проекту. 

Учасники також зможуть дізнатися, як презентувати розроблену концепцію проекту розвитку громади, як знайти консенсус під час прийняття рішення щодо ресурсного забезпечення проекту і як активізувати громаду для реалізації проекту. Завдяки практикуму, що передбачає взаємооцінювання, учасники зможуть отримати рекомендації до своєї концепції проекту від двох учасників е-курсу та спробувати себе у ролі експерта, надавши свою оцінку та рекомендації концепціям інших учасників. 

Е-курс «Управління проектами місцевого розвитку» ініційовано у 2012 році, відтоді відбулося 7 всеукраїнських курсів, ряд регіональних е-курсів (у співпраці з облрадами та ОДА Дніпропетровської, Луганської, Львівської та Івано-Франківської областей). Багато учасників Спільноти з року в рік долучаються до навчання на даному е-курсі і цьому сприяють щорічне оновлення змісту програми та практичних завдань, постійний супровід т'юторів – викладачів ДРІДУ НАДУ та фасилітаторів-активістів Спільноти впродовж навчання, а також можливості налагодження горизонтальної комунікації поміж учасниками. 

Цьогоріч учасники е-курсу спільно шукатимуть відповіді на запитання, як підготувати «правильний» проект на вимогу громади, перейматимуть досвід колег, генеруватимуть нові ідеї для проектів розвитку своїх громад, поширюватимуть культуру управління з допомогою проектів у свої організації, а також стануть частиною «Спільноти практик: сталий розвиток», що нараховує більше 6 тисяч учасників з усієї України. 

Навчання безкоштовне; кількість осіб для участі від однієї установи чи організації – необмежена. Все, що необхідно для навчання: мати регулярний доступ до Інтернет та електронну поштову скриньку, готовність навчатися принаймні годину на день, а також ділитися досвідом реалізації своїх проектів. 

Тривалість навчання за програмою е-курсу: 1 листопада - 5 грудня 2018.

Щоб стати учасником е-курсу «Управління проектами місцевого розвитку-8» необхідно зареєструватися у Спільноті практик. Самостійно зареєструватися у Спільноті практик можна у будь-який зручний час. Для цього зайдіть на сторінку Спільноти та у правому верхньому куті цієї сторінки натисніть кнопку «Вхід» і створіть новий обліковий запис учасника. При реєстрації на зазначену Вами адресу електронної пошти надійде інформаційний лист із проханням про підтвердження реєстрації. Лист містить безпечне посилання на сторінку, де користувач може підтвердити обліковий запис. У подальшому при вході в систему звіряються ім'я користувача і пароль із їхніми значеннями в базі даних системи. Доступ до електронного курсу, інформаційних ресурсів та спілкування без авторизації (ідентифікації користувача системою) неможливий. Якщо Вам не вдасться зареєструватися самостійно, прохання звертатися до адміністратора за адресою: udlsystem@udl.org.ua

Учасникам Спільноти не потрібно повторно реєструватися/створювати свій обліковий запис для участі у даному курсі, потрібно лише самостійно пройти зарахування на е-курс у вказані дати.

18.10.2018 - 15:06 | Переглядів: 15618
Проект DESPRO відкрив набір на е-курс "Управління проектами - 8"

Теги:

DESPRO навчання

Джерело:

DESPRO

Поділитися новиною:

Читайте також:

18 березня 2024

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших питань сфери публічного адміністрування за 1-15 березня 2024 року

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших...

Шведсько-український проєкт PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» продовжує публікацію осонвних новин та...

18 березня 2024

Межівська громада одною з перших в Україні прийняла Програму відновлення і відбудови

Межівська громада одною з перших в Україні...

Майже рік тут тривала робота над Програмою комлексного відновлення. Стартували у квітні 2023, а затвердили готовий...

18 березня 2024

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені запитання громад

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені...

Місцеві цільові програми є невід'ємною складовою бюджетного процесу для органів місцевого самоврядування. Це...

18 березня 2024

Про зміни у програмі медичних гарантій і як використати їх на користь пацієнтів та лікарень

Про зміни у програмі медичних гарантій і як...

Експерти U-LEAD розповіли учасникам інформаційної сесії про розширення програми медичних гарантій та зміни у...