Завдяки децентралізації громади мають кошти на реконструкцію та будівництво лікарень - Президент

Президент Петро Порошенко взяв учать у відкритті реконструйованого відділення анестезіології та інтенсивної терапії Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні. 

Під час спілкування з персоналом лікарні Президент зазначив, що такі зміни і сьогоднішня зустріч стали можливими саме завдяки децентралізації, завдяки якій кошти перестали направлятися до центру, а стали залишатися на місцях, громади отримали можливості для реалізації важливих для них проектів. 

«Що таке децентралізація простою мовою? Береш забираєш гроші у центральної влади і віддаєш громаді. 60 мільярдів було в місцевих бюджетах, коли я був обраний Президентом, і 250 мільярдів зараз. А що таке гроші, що таке додаткових 200 мільярдів? Це – школи, дитячі садки, це відремонтовані дороги, які роками не ремонтувалися, це освітлення і це точно лікарні», - сказав Петро Порошенко. 

Він зазначив, що на реконструкцію цього реанімаційного відділення було виділено 3 мільйони грн з обласного бюджету, 5 мільйонів - з Державного фонду регіонального розвитку і майже 5 мільйонів з державного бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку. 

«Державний бюджет на сьогоднішній день ставить першим пріоритетом інтереси людини - захистити, надати якісні послуги, навчити, вилікувати, і саме цьому присвячена реформа охорони здоров'я, реформа освіти, судової системи, Національної безпеки», - також додав Президент. 

Глава держави навів слова посла Канади, який під час сьогоднішньої урядової наради з децентралізації передав враження іноземних партнерів України, які дивуються, як нашій державі за 4 роки вдалося відновити і перебудувати армію, збільшити обсяги бюджетів розвитку, навести порядок в енергетиці, здійснювати кроки з поліпшення бізнес-клімату.

«І ми не зупинимося. Ми будемо далі йти для того, щоб реформувати державу», - сказав Президент. 

05.04.2018 - 16:33 | Переглядів: 11993
Завдяки децентралізації громади мають кошти на реконструкцію та будівництво лікарень - Президент

Теги:

медицина Петро Порошенко

Джерело:

Адміністрація Президента України

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...