На Хмельниччині розпочався конкурс журналістських робіт на тему децентралізації

Хмельницька обласна рада оголошує проведення у 2018 році обласного конкурсу журналістських робіт на краще висвітлення тематики реформи місцевого самоврядування, децентралізації влади та кращих практик територіальних громад Хмельницької області.

Конкурс присвячений висвітленню реформи місцевого самоврядування та децентралізації влади, а також кращим практикам, ініціативам й позитивним зрушенням в розвитку громад Хмельницької області.

До участі у Конкурсі допускаються матеріали, створені у 2017-2018 роках в наступних чотирьох номінаціях:

  • «Краща онлайн-публікація»
  • «Краща публікація у друкованих ЗМІ»
  • «Кращий радіоматеріал»
  • «Краща телепрограма, сюжет».

На Конкурс приймаються роботи з тематики реформування місцевого самоврядування та децентралізації влади, які висвітлюють різні аспекти процесу реформування.

В рамках Конкурсу перевага надаватиметься матеріалам, які відповідають такій тематиці:

  • конституційна реформа в Україні в частині децентралізації влади;
  • мета, завдання, зміст, очікувані результати та переваги реформ, спрямованих на децентралізацію та розбудову місцевого самоврядування;
  • добровільне об’єднання територіальних громад (реалізація Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад»);
  • співпраця територіальних громад (реалізація Закону України «Про співробітництво територіальних громад»);
  • фінансова децентралізація та ресурсна підтримка місцевого і регіонального розвитку (здобутки громад від реалізації положень оновлених Бюджетного та Податкового кодексів, нової регіональної політики включно з функціонуванням Державного фонду регіонального розвитку);
  • кращі практики органів місцевого самоврядування в Україні з питань соціально-економічного розвитку територій, їх відповідність європейським стандартам і світовим тенденціям.

Дедлайн подання заявок на Конкурс: 31 жовтня 2018 року.

Призовий фонд: в кожній з чотирьох номінацій визначаються три переможці, які нагороджуються дипломами та грошовими преміями у розмірі:

  • І премія – 10000 грн.
  • ІІ премія – 7000 грн.
  • ІІІ премія – 5000 грн.

Учасниками Конкурсу можуть бути автори матеріалів, розміщених вперше у 2017-2018 роках у національних, регіональних та місцевих друкованих та електронних ЗМІ усіх типів (теле- та радіокомпанії, друковані та онлайн-медіа) та форм власності (державної, приватної, комунальної).

Подані на Конкурс матеріали повинні відповідати таким основним вимогам та критеріям:

  • матеріали мають бути опублікованими в ЗМІ вперше у 2017-2018 роках;
  • матеріали мають відповідати тематичним пріоритетам Конкурсу;
  • матеріали мають фахово висвітлювати тематику, коректно застосовуючи необхідну термінологію;
  • матеріали мають містити актуальну інформацію, яка сприятиме розумінню суті реформи, висвітлюватиме кращі практики (здобутки, проекти, програми, корисні ініціативи тощо) органів місцевого самоврядування та/чи громади.
  • автори конкурсних медіа матеріалів мають дотримуватись етичних норм та стандартів журналістики (баланс думок і точок зору, об’єктивність, достовірність (посилання на джерела), відокремлення фактів від коментарів, точність, повнота представлення фактів та інформації з проблеми тощо).

Інформація у конкурсних роботах має бути викладена оригінально, креативно, з авторським підходом, враховуючи цільову аудиторію.

Кожен учасник може подати на Конкурс одну роботу в будь-якій із номінацій.

Для участі в Конкурсі необхідно до 31 жовтня 2018 року заповнити аплікаційну форму конкурсу та додати до неї одну роботу (публікацію, або аудіо- чи відеозапис) у вигляді посилання (link) на цю роботу, яка попередньо завантажується автором на файлообмінні хмарні сервіси або до мереж YouTube, Vimeo, SoundCloud та має знаходитися там у вільному доступі до моменту оголошення переможців Конкурсу.
Рішення про визначення переможців Конкурсу буде оголошено до Дня місцевого самоврядування 7 грудня 2018 року та оприлюднено на офіційному сайті Хмельницької обласної ради, в газеті «Подільські вісті» та в інших засобах масової інформації.

Детальна інформація про умови та Положення про проведення Конкурсу за телефоном: (0382) 76-53-33 або e-mail: presa@km-oblrada.gov.uapresa-km@ukr.net.

Звертаємо увагу – подані на Хмельницький обласний конкурс роботи можуть бути подані і на Всеукраїнський конкурс журналістських робіт «Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади», який проводиться Мінрегіоном України у співпраці з Радою Європи – слідкуйте за оголошеннями на сайтах Мінрегіону та Ради Європи. Дізнатись більше про Всеукраїнський конкурс журналістських робіт можна також за телефонами (044) 458-44-40, (097) 917-70-70, (050) 500-23-38, e-mail: contest@internews.ua, сторінка у Фейсбуці @MediaContest2017 (або Fb.me/MediaContest2017).

12.02.2018 - 16:58 | Переглядів: 9778
На Хмельниччині розпочався конкурс журналістських робіт на тему децентралізації

Теги:

конкурс

Область:

Хмельницька область

Джерело:

Програма Ради Європи «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні»

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

Внутрішня комунікація в громаді під час війни: важливе своєчасне інформування

Внутрішня комунікація в громаді під час війни:...

Комунікація під час війни — це про безпеку та надання населенню своєчасної інформації. В наш час комунікація є не...

29 березня 2024

Методичні рекомендації ОМС щодо діяльності у сфері національної інфраструктури геопросторових даних

Методичні рекомендації ОМС щодо діяльності у...

Розвиток національної інфраструктури геопросторових даних - важлива складова процесу відновлення громад та...

29 березня 2024

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні автобуси

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні...

Повномасштабна війна завдала великої шкоди нашим школам та освітній логістиці. Щоб закрити цю потребу, на кошти...

29 березня 2024

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Що таке проєктний офіс і навіщо його створювати громаді? Яким він має бути і які функції на нього можна покласти?...