Мінрегіон розроблятиме Містобудівний та Житловий кодекси, - Зубко

Серед основних здобутків Мінрегіону за 2017 рік, Геннадій Зубко назвав дві ключові реформи: децентралізація та енергоефективність, які вже стали успішною візитівкою України в Європі. «Всі партнери, які співпрацюють з нами – Європейський Союз, США, Канада та інші - всі долучилися до наших реформ. І ми вже маємо вагомі результати. Це не тільки зростаюча кількість громад і доходів місцевих бюджетів, а в першу чергу – зміна якості життя в громадах, на прикладі створення опорних шкіл, будівництва нових дитячих садків і ЦНАПів, відновлення дорожньої інфраструктури тощо», - наголосив під час підсумкової прес-конференції «Реформи у режимі «Non-Stop» Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Енергоефективність – новий тренд українського суспільства. Ми поширюємо у суспільстві «енергоефективний» спосіб мислення і життя. Драйверами реформи енергоефективності є в першу ОСББ, яких вже налічується в Україні  понад 28 тисяч. Запит на енергоефективність від ОСББ підтверджується динамікою за державною програмою «теплих» кредитів, зокрема й за участі 158 муніципальних програм співфінансування. Зауважу, що за три роки програми ОСББ було видано майже 274 тисячі "теплих кредитів», - зазначив Зубко.

Опираючись на результати по реформам децентралізації і енергоефективності, Віце-прем’єр розповів і про плани міністерства у поточному році. «Закони по децентралізації, які були прийняті в минулому році, дали можливість підсилити добровільне об’єднання громад і зростання податкових надходжень до місцевих бюджетів. Цього року ми увагу приділимо формуванню спроможних громад;  їхнє законодавче посилення; розбудову мережі дитсадків, адже маємо ліквідувати  чергу у 52 000 місць; розвиток систем ЦНАП, НОП та центрів безпеки. Щодо енергоефективності та ЖКГ це – імплементація прийнятих ключових законів з енергоефективності (розробка понад 45 нормативно-правових актів); мотивація до об’єднання в ОСББ, запуск Фонду енергоефективності та ринку енергоаудиторів і професійних управителів», - розповів урядовець.

«Серед головних завдань на 2018 рік –  робота над новими Містобудівним і Житловим кодексами, розробка Стратегії поводження з водними ресурсами, яка дуже давно не переглядалася, планування територій та подальша передача повноважень державного архітектурно-будівельного контролю на місця. 

«Роботи і завдань дуже багато. Це ми проговорили з нашими європейськими партнерами і лідерами змін, які є провідниками і імплементаторами реформ, які приймаються парламентом і подаються Урядом», - зазначив Зубко.

24.01.2018 - 16:36 | Переглядів: 6678
Мінрегіон розроблятиме Містобудівний та Житловий кодекси, - Зубко

Теги:

Геннадій Зубко

Джерело:

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...