Ми взяли на себе відповідальність за майбутнє об’єднаних громад і маємо зробити їх успішними, - В’ячеслав Негода представникам офісів реформ

«За останні декілька місяців регіональні офіси реформ провели величезну роботу, допомагаючи об’єднатися громадам, які повірили в реформу. Підтримуючи громади на цьому шляху, ми з вами взяли на себе відповідальність за їхнє майбутнє. І тепер маємо докласти максимум зусиль, щоб зробити об’єднані територіальні громади успішними», - сказав Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В’ячеслав Негода під час семінару-тренінгу для регіональних офісів реформ, що проходить в Києві 12-13 листопада 2015 року.

«В коробці передач децентралізації немає заднього ходу. Їдемо тільки вперед. А на якій швидкості рухатиметься реформа, як розвиватимуться громади, багато в чому залежить від наших з вами спільних зусиль», - звернувся В’ячеслав Негода до керівників та експертів 24-х регіональних офісів реформ.

Перший заступник Міністра зазначив,  - ніхто не повинен мати підстав сказати, що 159 громад, в яких вже пройшли перші вибори і відбуваються перші сесії місцевих рад, об’єдналися даремно, а їхні мешканці нічого від цього не отримали.

«Зараз цим громадам непросто, бо вони роблять перші невпевнені кроки. І ви маєте пильно стежити за цими кроками і бути готовими у будь-який момент скерувати їх у правильному напрямку, надати необхідну підтримку. І Уряд, і міжнародні донорські організації їм також допомагатимуть. З 1 січня наступного року максимальна кількість об’єднаних громад має перейти на прямі міжбюджетні відносини з центральним бюджетом, мати в наступному році ресурси та інфраструктуру для надання гідного рівня послуг населенню», - сказав В’ячеслав Негода.

Під час семінару-тренінгу протягом двох днів представники регіональних офісів реформ разом з урядовими і неурядовими експертами шукатимуть відповіді на найактуальніші питання, що стоять сьогодні на порядку денному реформування місцевого самоврядування, і напрацьовуватимуть спільний алгоритм подальших дій.

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...

28 березня 2024

Вишнівецька громада отримала сучасний ренгентографічний комплекс від Програми USAID DOBRE

Вишнівецька громада отримала сучасний...

Вишнівецька громада на Тернопільщині отримала цифровий ренгентографічний комплекс – таку допомогу їй надала Програма...