До процесу децентралізації приєднуються нові громади Дніпропетровщини

Децентралізація на Дніпропетровщині набирає обертів. Жителі сільських та селищних рад,  які ще не доєдналися до цього процесу, спостерігаючи за стрімким розвитком об’єднаних громад регіону, активно обговорюють , як долучитися до них.

Такі громадські обговорення 13 грудня відбулися у Багатській сільській раді Новомосковського району.

Експерти Дніпропетровського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України,  детально розповіли про успіхи дніпропетровських ОТГ, масштабні інфраструктурні проекти,  впроваджені у селах та селищах області у рамках децентралізації, та значні фінансові можливості громад.

- Вперше за багато років у населених пунктах об’єднаних громад встановлюється вуличне освітлення, ремонтуються дороги,  школи,  дитячі садки і ФАПи,  створюються нові робочі місця. Навчатися досвіду громад Дніпропетровщини приїжджають люди з різних куточків країни і беруть на озброєння наш досвід. Ми прагнемо, аби усі наші території були розвинутими, успішними й спроможними, тому пропонуємо тим, хто досі сумнівається, завітати до сусідніх ОТГ і на власні очі побачити ті кардинальні зміни, що відбулися в них. Багате має усі шанси виправдати свою назву. Тож треба скористатися шансом, який дає вам держава, - зауважила Олена Тертишна, директор Дніпропетровського ЦРМС.

Експерт з децентралізації Ольга Кірєєва та юрисконсульт ЦРМС Віталій Коновалов детально розповіли жителям Багатого про процедуру об’єднання, відповіли на усі питання, що тривожили місцевих жителів, та запевнили їх у своїй готовності надавати необхідну методичну допомогу.

Область:

Дніпропетровська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Що таке проєктний офіс і навіщо його створювати громаді? Яким він має бути і які функції на нього можна покласти?...

29 березня 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 березня 2024

Стартує новий напрям з підтримки реформи професійної освіти в Україні у межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE

Стартує новий напрям з підтримки реформи...

  Швейцарсько-український проєкт DECIDE у партнерстві з Міністерством освіти і науки України запускає новий...

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...