Найголовніше сьогодні – забезпечити зростання індексу людського розвитку, — Зубко

Найголовніше завдання держави сьогодні – забезпечити зростання індексу людського розвитку. Маємо подолати існуючі ризики відтоку кадрів та невпевненості молоді у майбутньому. Тому реформи, які впроваджуються в країні – і децентралізація, і охорони здоров’я, і сільської медицини, і освіти, і енергоефективності – мають одну мету – розвиток в Україні людського потенціалу і поява нової генерації українців.

Про це на щорічних зборах Європейської Бізнес Асоціації наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Для будь-якого бізнесу, який хоче інвестувати у регіон, ключовими є два показника: індекс конкурентоспроможності регіону і індекс регіонального людського розвитку. Адже інвестор приходить не за природними ресурсами, землею, інфраструктурою, а в першу чергу, за людьми, які можуть фахово працювати на підприємстві», — зазначив Геннадій Зубко.

Під час виступу, Віце-прем’єр запропонував бізнесу звернути увагу на бюджети органів місцевого самоврядування, які в умовах фінансової децентралізації мають великі можливості,  і розробити спільно з громадами проекти з розвитку інфраструктури, соціального сектору, нової кадрової політики. «Місцеві бюджети вже мають практично 200 млрд гривень. Переконаний, що для бізнесу є перспективним інвестувати у підготовку кадрів у регіонах. Співпраця громад із бізнесом створює нові робочі місця і демонструє, яким чином можна реально впливати на якість життя українців», — підкреслив Зубко.

Він назвав найбільшою загрозою для держави невпевненість молоді у своєму майбутньому. «Впевненість молоді здатні повернути успішні бізнес-проекти, стартапи. Ідеться, також  про підготовку кваліфікованого персоналу через відновлення мережі професійно-технічної освіти, інвестиції у розвиток життєдіяльності навколо нових регіональних підприємств. Об’єднання бізнесу і громад стане імпульсом для економічного зростання держави», — наголосив Геннадій Зубко.

17.11.2017 - 09:39 | Переглядів: 7595
Найголовніше сьогодні – забезпечити зростання індексу людського розвитку, — Зубко

Теги:

Геннадій Зубко

Джерело:

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 березня 2024

Стартує новий напрям з підтримки реформи професійної освіти в Україні у межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE

Стартує новий напрям з підтримки реформи...

  Швейцарсько-український проєкт DECIDE у партнерстві з Міністерством освіти і науки України запускає новий...

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...