«Будуймо Європу в Україні» – представництво ЄС завітало до Буковини

У приміщенні Чернівецької ОДА відбулась публічна презентація проектів та можливостей співпраці з ЄС. Представництво Європейського Союзу перебуває з інформаційно-роз’яснювальним візитом у Чернівцях та Хотині.

На початку зустрічі Ірина Стаднійчук, документаліст відділу преси та інформації Представництва ЄС, розповіла про молодіжні та культурні проекти, які діють на теренах області.

Окрему презентацію було присвячено реформі децентралізації влади в Україні. Тетяна Татарчук, директор Чернівецького Центру розвитку місцевого самоврядування, зазначила, що «найбільш спроможними виявляють себе громади, які сформувались на базі колишніх райцентрів або центрів соціально-економічного розвитку. З іншого боку, на жаль, практика показує, що менш спроможними є громади, в яких чисельність населення складає менше 5 тисяч осіб і при цьому вони складаються лишень із сіл».

Далі Тетяна Татарчук навела чимало прикладів підтримки реформи децентралізації влади з боку ЄС саме на локальному рівні: відкриття ЦНАПу за європейськими стандартами у Великокучурівській громаді, конкурс міні-проектів з надання послуг, орієнтованих на громадян, від німецької урядової компанії GIZ (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit), в рамках якого було підтримано 12 ініціатив ОТГ області. Зокрема, Рукшинська ОТГ змогла за отримані кошти розробити проектно-кошторисну документацію для розміщення на даху школи фотогальванічної станції і тепер шукає фінансування вже на встановлення самої станції. Інший приклад підтримки – реконструкція та переобладнання школи в Мамалигівській ОТГ на 2,5 млн гривень від Microsoft.

Насамкінець Тетяна Татарчук наголосила: Чернівцям пощастило з тим, що саме в цьому місті Програма «U-LEAD з Європою» відкрила свій південно-західний хаб, який обслуговуватиме ще чотири сусідні області. Основне завдання хабу полягає у наданні організаційної та інституційної підтримки з організації різноманітних заходів (форуми, навчання, тренінги, семінари і т.д.), що допоможуть впровадженню реформ в Україні.  

21.09.2017 - 12:16 | Переглядів: 11662

Приєднані зображення:

Теги:

U-LEAD

Область:

Чернівецька область

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...