Миколаївщина взяла активну участь у чернівецькому форумі

7 вересня у Чернівцях відбувся регіональний форум місцевого самоврядування. Метою заходу стало формування регіональної платформи для професійних дискусій між органами місцевого самоврядування, регіональної виконавчої влади, експертного середовища щодо місцевого розвитку задля обміну досвідом та вироблення подальшого плану дій.

Миколаївщина взяла активну участь у панельній дискусії «Місцевий соціально-економічний розвиток через призму співробітництва». Взаємні навчальні поїздки в територіальні громади, організовані Асоціацією органів місцевого самоврядування «Агенція розвитку громад Буковини» та регіональними Центрами розвитку місцевого самоврядування (Миколаївський та Чернівецький ЦРМС), отримали практичну реалізацію у вигляді підписання меморандуму про взаєморозуміння та співпрацю між «Агенцією місцевого розвитку Коблівської об’єднаної територіальної громади» та «Агенцією розвитку громад Буковини», що, зокрема, передбачає розвиток туризму.

Костянтинівська сільська рада Арбузинського району Миколаївської області наразі знаходиться на етапі об’єднання, проте це питання вирішується дуже проблематично. Представники вже об’єднаних громад Чернівецької області охоче надали консультаційну підтримку та розповіли про свій досвід, що підтвердило поглиблення співпраці задля сталого місцевого розвитку у контексті реформи децентралізації. 

Учасники форуму обмінялися планами та прогресивними ідеями. Миколаївський ЦРМС здійснює координаційну та консультативну функцію, налагодивши зв’язки із відповідними експертами ЄС з міжнародних програм, працівниками органів місцевого самоврядування та установами.

 

08.09.2017 - 12:37 | Переглядів: 8308

Приєднані зображення:

Область:

Миколаївська область Чернівецька область

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Що таке проєктний офіс і навіщо його створювати громаді? Яким він має бути і які функції на нього можна покласти?...

29 березня 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 березня 2024

Стартує новий напрям з підтримки реформи професійної освіти в Україні у межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE

Стартує новий напрям з підтримки реформи...

  Швейцарсько-український проєкт DECIDE у партнерстві з Міністерством освіти і науки України запускає новий...

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...