До уваги мешканців Приморського та Приазовського районів Запорізької області та ЗМІ

1, 2 та 3 серпня 2017 року відбудуться громадські слухання в с. Борисівка, м. Приморськ та Ботієвській об'єднаній громаді з приводу реалізації проекту будівництва Приморської вітроелектростанції. В заходах приймуть участь представники регіональних органів влади, інвестора, Української вітроенергетичної асоціації, місцевих громад та експерти. Мета слухань – представити на розгляд громадськості всі відомості про будівництво нової вітроелектростанції, включаючи проведену експертизу з оцінки впливу проекту на навколишнє природне та соціальне середовище.

Приморська вітроелектростанція – це другий проект компанії ДТЕК ВДЕ в Запорізькій області. З 2012 року в регіоні працюють 65 вітротурбін Ботієвської ВЕС. За п'ять років станція згенерувала 2,5 млрд КВт/год зеленої електроенергії. Завдяки роботі Ботієвської ВЕС викиди СО2 в атмосферу були знижені майже на 2,7 млн т. Соціальні інвестиції компанії в розвиток Приазовського району склали більше 7 млн грн.

Будівництво Приморської вітроелектростанції потужністю 200 МВт компанія планує розпочати вже в 2017 році і закінчити до 2020 року. Територіально вітроелектростанція буде розміщена поблизу м. Приморськ, Борисівської сільської ради та Ботієвської ОГ. На ВЕС планується встановити 52 вітрових турбіни виробництва компанії General Electric. Інвестиції в проект складуть приблизно 300 млн євро. Споруда Приморської ВЕС дозволить створити 50 робочих місць на самій станції, а також ще близько сотні на будівництві об'єкта в 2017-19 рр.

Область:

Запорізька область

Джерело:

Сайт Запорізької ОДА

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...