Білгород-Дністровський отримав функції держархбудконтролю

Нові містобудівні повноваження у рамках децентралізації системи держархбудконтролю отримав Білгород-Дністровський Одеської області.

З набуттям повноважень місцева влада матиме змогу самостійно контролювати всі об’єкти будівництва, що відносяться до незначного класу наслідків (відповідальності). Вони становлять понад 80% від загального обсягу забудов у місті.

Новоутворений орган отримав право проводити перевірки на будмайданчиках, зупиняти самочинні роботи, притягувати до відповідальності порушників містобудівного законодавства. Також місцева Інспекція реєструватиме дозвільні документи щодо об’єктів незначного класу наслідків – приватного житла, господарських споруд, невеликих бізнес-об’єктів тощо.

Все це дозволить створити в місті сприятливі умови для роботи добропорядних забудовників, забезпечить інвестиційну привабливість регіону, дасть місцевій владі ефективні інструменти для боротьби з незаконними будівництвами. А громадянам можливість на місці отримати адміністративні послуги в сфері будівництва.

Білгород-Дністровський став шостим населеним пунктом Одеської області після Чорноморська, Одеси, Южного, Біляївки, Красносілки, що долучився до процесу децентралізації архбудконтролю.

З усіх питань, що стосуються державного архітектурно-будівельного контролю, мешканці Білгород-Дністровського можуть звертатися до новоствореного органу, який знаходиться за адресою: м. Білгород-Дністровський, вул. Михайлівська, 50.

Станом на сьогодні повноваження держархбудконтролю отримали 74 населених пункти. Серед них 20 обласних міст: Луцьк, Маріуполь, Тернопіль, Харків, Херсон, Львів, Івано-Франківськ, Чернівці, Ужгород, Одеса, Київ, Дніпро, Суми, Житомир, Черкаси, Сєвєродонецьк, Вінниця, Чернігів, Кропивницький, Миколаїв.

 

Теги:

ДІАМ

Область:

Одеська область

Джерело:

Прес-служба ДАБІ

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Що таке проєктний офіс і навіщо його створювати громаді? Яким він має бути і які функції на нього можна покласти?...

29 березня 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 березня 2024

Стартує новий напрям з підтримки реформи професійної освіти в Україні у межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE

Стартує новий напрям з підтримки реформи...

  Швейцарсько-український проєкт DECIDE у партнерстві з Міністерством освіти і науки України запускає новий...

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...