Відбулися зустрічі із жителями сіл району щодо створення об’єднаних територіальних громад

Народний депутат України Олег Барна спільно з заступником голови райдержадміністрації Іваном Віватом зустрілися із жителями  наступних сіл: Стара Ягільниця, Шульганівка, Ягільниця, Нагірянка та Мухавка. Основне питанням зустрічі стосувалося децентралізації, її  плюсів і мінусів, а також піднімалися й інші наболілі питання жителів Чортківського району.

На сьогодні проведення децентралізації є однією із найефективніших реформ, що  впроваджуються в Україні з 2014 року. Ухвалення Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» у 2015 році  дозволило розпочати процес об'єднання. У Чортківському районі створено три ОТГ: Заводська, Білобожницька та Колиндянська. Загалом у Тернопільській області уже створено 36 діючих об’єднаних територіальних громад. Торік існуючі громади області отримали понад 141 млн. грн. на розвиток інфраструктури – до часу реформи таких коштів взагалі не було.

В той день, у своїх виступах народний обранець Олег Барна  зосередив увагу присутніх на реформі децентралізації та наголосив, що це одна з реальних реформ, яка виведе Україну з економічного ступору.

- Сьогодні ми тут для того, щоб почути ваше бачення щодо формування громад, - зазначив Олег Степанович. - Процес об’єднання ОТГ це - можливість розвиватися населеним пунктам  та  реалізувати їх економічний потенціал, удосконалювати інфраструктуру та  соціальну сферу, - додав Олег Барна.

- За об’єднаними громадами – майбутнє нашої країни і ми, як орган державної виконавчої влади, передовсім, повинні проводити необхідні роз’яснення, створювати умови для реалізації законів. Вносьте пропозиції, визначайте лідерів, навколо яких ви готові об’єднатися. Ми зі свого боку обіцяємо всебічну підтримку й допомогу, – наголосив заступник голови райдержадміністрації Іван Віват у розмові зі селянами.

Мешканці вище зазначених сіл активно висловлювали своє бачення щодо даної теми.

Окрім цього, народний обранець  розповів про свою участь у пленарних засіданнях Верховної Ради, голосування за той чи інший законопроект. Відтак, розмова тривала у формі "запитання - відповідь". Поряд з тим багато було запитань щодо економічної ситуації в країні, розглядалися питання соціального захисту населення, допомоги учасникам АТО, питання щодо пенсійної реформи, створення робочих місць у сільській місцевості, ремонту закладів соціальної сфери та місцевих доріг.  Активно обговорювали болюче питання щодо боротьби з корупцією.

- Корупцію ми повинні бороти разом, бо це суспільне явище, а починати потрібно ще із виховання у школі, - каже Олег Степанович.

На завершення зустрічі люди  дякували візитерам  за те, що зробили важливі роз’яснення щодо хвилюючих питань громади.

 

Область:

Тернопільська область

Джерело:

Сайт Тернопільської ОДА

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 березня 2024

Стартує новий напрям з підтримки реформи професійної освіти в Україні у межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE

Стартує новий напрям з підтримки реформи...

  Швейцарсько-український проєкт DECIDE у партнерстві з Міністерством освіти і науки України запускає новий...

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...