Децентралізація у містобудуванні неминуча і незворотна, - Зубко

Рішення щодо передачі повноважень ДАБІ на місця має на меті підсилити місцеве самоврядування, створити сприятливий і прозорий інвестиційний клімат. Функції архітектурно-будівельного контролю вже отримали 60 населених пунктів, з яких 19 – обласні центри, також приєдналися до цього процесу і об'єднані територіальні громади. І це свідчить про результати реформи. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко під час зустрічі з міськими головами.

«Із повноваженнями ДАБІ громада здатна запропонувати інвестору набагато більше можливостей. Від землевідводу, містобудівних норм, контролю за забудовою до прийняття будівлі в експлуатацію. Це посилює вагу громади, її економічне та інфраструктурне зростання», — наголосив Геннадій Зубко.

Віце-прем’єр зауважив, що водночас є й протилежні приклади реформи, а саме відмови місцевого самоврядування брати на себе відповідальність. П’ять обласних центрів (Миколаїв, Рівне, Хмельницький, Полтава та Запоріжжя) не отримали функцій ДАБІ.

«Я ще раз наголошую, що передача повноважень ДАБІ є не тільки підсиленням місцевого самоврядування, це в першу чергу – боротьба з корупцією на місцях. Місцеве самоврядування не повинно очолювати корупційні схеми в містобудуванні на своїх територіях!», — наголосив Зубко.

«Повноваження – це в першу чергу відповідальність і ми не можемо спостерігати за тим, як хтось від неї відмовляється. Децентралізація у містобудуванні неминуча і незворотна», — підкреслив Віце-прем’єр.

05.04.2017 - 19:36 | Переглядів: 9908
Децентралізація у містобудуванні неминуча і незворотна, - Зубко

Теги:

Геннадій Зубко ДІАМ

Джерело:

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...