Чим міцніші об'єднані громади, тим сильніше регіон. Михайло Черняк

Заступник голови ХОДА взяв участь у семінарі для голів місцевих рад - потенційних центрів об'єднаних громад «Роль лідера у розвитку громади».

Звертаючись до учасників семінару, Михайло Черняк наголосив, що адміністративна реформа є однією з найважливіших реформ, які впроваджуються у країні за ініціативи Президента Петра Порошенка.

«Об'єднання територіальних громад - пріоритетний напрямок діяльності обласної адміністрації, процес знаходиться на контролі очільника області Юлії Світличної», - підкреслив Михайло Черняк.

Він зазначив, що в минулому році в області об'єдналися чотири громади, а вже в квітні відбудуться вибори в п'ятій - Нововодолазькій - об'єднаній громаді.

«Наші громади дійсно самодостатні та дієздатні. За кількістю населення, територією та іншими показниками вони відповідають всім параметрам спроможних громад. Це важливо, адже в інших регіонах є випадки, коли громади створювали поспіхом і тепер їм складно розвиватися, використовуючи ті можливості й преференції, які гарантує держава», - пояснив Михайло Черняк.

За його словами, у цьому році в області планують об'єднатися ще, як мінімум, 10 громад. Михайло Черняк запевнив, що всі громади можуть розраховувати на повну підтримку з боку обласної адміністрації.

«Ми розуміємо: чим сильніші громади, тим сильніше регіон. Крім того, у вас є підтримка на рівні державної влади, а також з боку міжнародних партнерів. Є можливість співпрацювати з організаціями та фондами, які готові надавати фінансову допомогу об'єднаним громадам у перехідний період, посилити інфраструктурні об'єкти, залучити додаткові інвестиції», - розповів заступник голови ХОДА.

 

Область:

Харківська область

Джерело:

Сайт Харківської ОДА

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...