На Тернопіллі центр зайнятості подбав,аби 100% вакансій, поданих роботодавцями Васильковецької об’єднаної територіальної громади,були укомплектовані

Васильковецька об'єднана територіальна громада, якою керує голова Андрій Гайдаш, є однією із найбільших громад на Гусятинщині. У її склад увійшло шість сіл: Васильківці (адміністративний центр громади), Чабарівка, Крогульці, Нижбірок, Старий Нижбірок та Целіїв.

30 приватних підприємців та 25 сільськогосподарських підприємств здійснюють діяльність на території громади. Із них ринкоутворюючі – СФНВГ «Коваль», ФГ «Ковалівське нове», СФГ «Кіляр», ПСА «Нива».

ОТГ активно співпрацює з Гусятинським районним центром зайнятості. Так, протягом 2016 року підприємства громади подали майже 130 вакансій, які були укомплектовані за сприяння РЦЗ. На 2017 рік в місцевому бюджеті передбачено 71 тис. грн на організацію громадських робіт, відтак жителі згаданих сіл матимуть, хоч тимчасову, але роботу і заробіток. У третій декаді березня 2017 року заплановано проведення виїзної дистанційної консультаційної площадки РЦЗ на території громади.

Директор Гусятинського районного центру зайнятості Антон Череватий під час зустрічі з головою громади зауважив, що спільними зусиллями із 305 жителів громади, які скористались послугами РЦЗ в 2016 році, 193-х вдалося працевлаштувати, у т.ч. 2 – на нові робочі місця з компенсацією роботодавцям єдиного соціального внеску, 56 – проходили професійне навчання, 6 – мали тимчасову роботу.

Уже з початку 2017-го на замовлення роботодавців СФНВГ «Коваль» та ФГ «Ковалівське нове» 30 безробітних жителів сіл, які входять до громади, проходять профнавчання в Гусятинському коледжі ТНПУ ім. І.Пулюя з подальшим гарантованим працевлаштуванням. Фах здобувають 3 агронома, 18 трактористів, 9 водіїв автотранспортних засобів. 14 з них з 10 березня ц.р. вже працевлаштовані згідно з попередньо укладеними договорами.
Крім того для цих господарств у згаданому коледжі з 6 та 7 березня 2017 року розпочали навчання ще 16 безробітних краян за професіями: 3 тракториста, 3 водія, 1 водій навантажувача, 4 кухарі, 1 токар, 2 електрика дільниці та 1 столяр. Після завершення навчання вони також гарантовано матимуть роботу.

Область:

Тернопільська область

Громади:

Васильковецька сільська об’єднана територіальна громада

Джерело:

«УкрЗахідІнформ»

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...