«Схід і захід разом!», - голови сільрад Харківщини завітали до тернопільських колег (+фото)

«Схід і захід разом!» під таким гаслом пройшов  візит голів сільських рад Ізюмського району Харківської області до Тернопільщини. Мета - вивчення досвіду проведення реформи місцевого самоврядування та роботи  вже створених об’єднаних територіальних громад.

Тернопільщина – лідер по кількості створених об’єднаних територіальних  в Україні, тому  було прийнято рішення вивчити досвід тернопільчан.

Поїздка була проведена  за підтримки ХОДА, Ізюмської РДА та райради.

Організували та методично супроводили робочу поїздку спільно координатори Тернопільського та Харківського регіональних Центрів розвитку місцевого самоврядування, що працюють в рамках проекту U-LEAD Віктор Литвинчук та Діана Баринова.

Візит розпочався із зустрічі у Тернопільській ОДА, де гостей привітав заступник голови Тернопільської ОДА  Олег Валов  та заступник голови Тернопільської обласної ради Любомир Крупа. На зустрічі говорили про  розвиток територій, перспективи співпраці та важливість подібних заходів, як таких, що об’єднують не тільки громади,а й Україну в цілому.

«Протягом трьох днів голови сільських рад Харківщини  вивчали кращі практики роботи Байковецької,Великогаївської, Васильковецької,Скалатської та Почаївської об’єднаних громад Тернопільщини,  а  вони у кожної з них є унікальними» - повідомила координатор Харківського Центру розвитку місцевого самоврядування Діана Баринова. - «Цікаво було побачити все – і як вже сьогодні використовуються кошти державної субвенції на розвиток інфраструктури, як будуються дороги між селами. Цікаво, що всі голови ОТГ починають будувати дороги  саме з віддалених сіл, не з центрів громад, тим самим розвіюючи міфи про те, що всі кошти будуть іти тільки в центр громади».

На зустрічі у Великогаївській ОТГ група поспілкувалася із старостами. Говорили про важливість діалогу з населенням та залучення їх до  життя громади. Всі голови ОТГ, з якими зустрічалися В процесі роботи  лідери громад також  мали змогу ознайомитися і з прекрасними історичними та архітектурними пам’ятками, розташованими на Тернопільщині. Серед здобутків поїздки –  відповіді на всі питання, що турбували голів сільських рад щодо об’єднання та життя в нових умовах,  нові дружні стосунки з колегами із  новостворених об’єднаних громад  Тернопільщини, нові враження, а головне -  відчуття єдності двох частин України, так  далеко розташованих,  але  таких рідних і потрібних одна одній.

31.10.2016 - 19:13 | Переглядів: 12379
«Схід і захід разом!», - голови сільрад Харківщини завітали до тернопільських колег (+фото)

Приєднані зображення:

Область:

Харківська область Тернопільська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...