Потенційна громада Дубенського району Рівненщини обговорила об’єднання

Семидубська сільська рада рішуче налаштована на створення об’єднаної громади. До її складу, згідно перспективного плану, мають увійти 4 сільські ради — Семидубська, Гірницька, Соснівська та Майданівська. Однак останні призупинили своє рішення і вирішили поки що не об’єднуватися.

Голова Майданівської сільської ради Марія Слободенюк пояснила таке рішення супротивом  людей. Розповідає, люди в селах мало знають про перспективу ОТГ. Мовляв, за довідками далеко їздити, побоюються, що школу закриють. До того ж вирішили почекати. І можливо в майбутньому приєднатися до громади, яка буде більш успішною.

Консультанти проекту Пульс АМУ в рамках «Децентралізаційного Марафону» провели зустріч, на якій роз’яснили усі правові аспекти створення громади. Консультант з правових питань Василь Курилас наголосив, створення громад неминуче. Усі сільради намагаються домовитися у якому форматі об’єднуватися, адже нині процес є добровільний. Якщо Майданівська сільська раде не передумає, тоді можна рухатися без неї, але потрібно все починати з нуля. Прийняти рішення про новий формат ОТГ, внести зміни до перспективного плану і вже потім приймати рішення про створення ОТГ.

Представники Майданівської громади обіцяли ще раз провести схід села, водночас запросять фахівців, які детально розкажуть людям, що таке громада у розрізі реформи децентралізації.

Люди сподіваються знайти порозуміння і таки домовитись про попередній формат об’єднання. Адже розуміють необхідність створення ОТГ.

Область:

Рівненська область

Джерело:

«Голосно»

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...