Чернігівське ТБ: Ворог децентралізації Сахневич втікає від журналістів Чеline (Відео)

Чому села Олешівка, Смолянка та Красилівка не можть добровільно об’єднатися в Олешівську об’єднану територіальну громаду? Це питання журналісти Чернігівського каналу «Чеline» намагалися з’ясувати у першого заступника голови Чернігвської обласної державної адміністрації Леоніда Сахневича.

Але питання очевидно не сподобалося чиновнику, який відповідає в області за втілення реформи місцевого самоврядування та децентралізації влади.

Публікуємо текст і відео каналу «Чеline»:

Для чого ви знімаєте? Знімайте пустий коридор.

- А чому кореспондентам не можна. Прийшов із громадою.

- Є закон, згідно з яким ви повинні попередити, що будуть журналісти.

— Я не можу з вами працювати, тільки з вашим каналом.

Так перший заступник голови Чернігівської облдержадміністрації тікав від нашої камери, аби не пояснювати, чому він не дозволяє об’єднання Олишівської громади. Майже півтора місяці тому мешканці трьох сусідніх сіл – Олишівки, Смолянки та Красилівки – проголосували за об’єднання. Таку громаду передбачає перспективний план децентралізації, її погодив Кабмін. Не до вподоби  ця громада лише першому заступнику голови Чернігівської ОДА.

«Ми надіслали повний перелік документів ще 11 серпня, але отримали негативну відповідь, що проблема начебто в тому, що три села з різних районів», – селищний голова Олишівки Сергій Малець.

Офіційно Леонід Сахневич відписався на цьому папірці. Тут він посилається на Конституцію України та недолуге законодавство децентралізації. При розмові пояснює так.

 «До якого району людина йтиме в разі оформлення пенсії, чи до якого РЕМ – до Чернігівського району. Тоді який сенс у вашій громаді», – перший заступник голови Чернігівської ОДА Леонід Сахневич.

Позиція чиновника: один район – одна громада. І байдуже йому, що своїм рішенням він перекреслює весь процес децентралізації в області, та й найближчий населений пункт з усією інфраструктурою для мешканців цих трьох сіл – Олишівка. Натомість пан Сахневич знову прикривається пробілами в законі.

Проте люди налаштовані рішуче. Свою громаду створюють не за власними принципами, а на вимогу Президента. До того ж їх об’єднання погодив Кабінет Міністрів, а відтак збираються вжити радикальних методів. Своє право підуть відстоювати під стіни Адміністрації Президента.

06.09.2016 - 17:56 | Переглядів: 11609
Чернігівське ТБ: Ворог децентралізації Сахневич втікає від журналістів Чеline (Відео)

Відео:

Область:

Чернігівська область

Джерело:

Чеline

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...