Луганські активісти переймали досвід Тернопільщини щодо об’єднання громад (+відео +фото)

27 липня 2016 року в ході проекту «Змінимо країну разом! Децентралізація: нові можливості» представники Луганської області провели низку зустрічей з представниками об’єднаних громад та керівництвом Тернопільської області.

Делегація відвідала Васильковецьку та Скалатську об’єднані громади.

«Досвід Тернопільщини для нас безцінний, адже тут процес децентралізації — один із найактивніших та найефективніших. Так сталося, що у нас 90% населення ніколи не були за кордоном. А понад 70% не бачили життя поза межами свого регіону. Тому основна наша мета — розворушити громади і знайти серед них лідерів. Якщо будуть лідери та групи людей, які хочуть змін на краще, все інше буде. Лише так ми зможемо відродити мирну Луганщину. До речі, найактивніші громади створюються саме на лінії розмежування», -  сказав заступник голови Луганської ОДА Роман Косинський.

«Ми раді вітати вас на Тернопіллі, наш край направду є лідером по створенню об’єднаних територіальних громад. Наші громади вже пройшли всю юридичну процедуру щодо створення й безпосередньо отримують від держави кошти. Початківцям завжди нелегко, виникають питання, які необхідно вирішувати першочергово. Відтак ми з радістю ділитимемося нашим досвідом і в майбутньому сподіваємося у свою чергу також завітати до вас», — зазначив заступник голови облдержадміністрації Олег Валов.

Попереду на делегацію з Луганщини чекають візити до Львівської та Закарпатської областей. 

Про візит учасників проекту «Змінимо країну разом! Децентралізація: нові можливості» до Полтавщини та Вінниччини читайте ТУТ

Довідка:

З 25 липня 2016 року стартував всеукраїнський проект «Змінимо країну разом! Децентралізація: нові можливості». Захід ініційований головою Луганської обласної державної адміністрації Юрієм Гарбузом та підтриманий Швейцарсько-українським проектом «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO. Метою є вивчення позитивних прикладів децентралізації в Україні та обмін досвідом щодо розвитку сільських територій  під час тижневої поїздки зі Сходу на Захід України. Учасниками проекту стануть сільські голови, представники об’єднаних територіальних громад, райдержадміністрацій, мери міст, керівництво облдержадміністрації Луганської області. Під час цієї подорожі вони проїдуть всю Україну, відвідають об’єднані територіальні громади Полтавської, Вінницької, Хмельницької, Львівської та Закарпатської областей та матимуть можливість перейняти досвід цих громад.

DESPRO - Швейцарсько-український проект “Підтримка децентралізації в Україні”, який фінансується Швейцарською Конфедерацією через Швейцарське бюро співробітництва (ШБС/SDC) та впроваджується Швейцарським центром ресурсів та консультацій з питань розвитку (Skat).

 

28.07.2016 - 13:29 | Переглядів: 10945
Луганські активісти переймали досвід Тернопільщини щодо об’єднання громад (+відео +фото)

Відео:

Теги:

DESPRO

Область:

Луганська область Тернопільська область

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...