У Хрестівці активно обговорюють об'єднання громад

У Хрестівці вивчали перспективи створення ОТГ. Навіть якщо для її утворення доведеться вносити зміни до перспективного плану.

14 червня в рамках проекту "ПУЛЬС", який реалізується Асоціацією міст України за підтримки USAID, відбулася інформаційна зустріч з питань об'єднання громад навколо Хрестівки Чаплинського району.

Згідно з Перспективним планом формування територіальних громад Херсонської області передбачалося входження Хрестівської, Долинської, Надеждівської, Новонаталівської та Шевченківської сільських рад до Чаплинської ОТГ. У такому варіанті відстань від населених пунктів до центру громади складала б від 10 до 30 км.

Торік 5 сільських рад прийняли рішення про об'єднання в Хрестівську об'єднану територіальну громаду з центром у селі Хрестівка. При такому варіанті створення ОТГ відстань між населеними пунктами і центром громади скоротиться і складатиме від 4 до 23 км. Загальна чисельність населення цих рад перевищує 6 тисяч осіб.

Під час зустрічі розглядалися переваги бюджетної децентралізації, можливості отримання від держави фінансової підтримки для ОТГ. Про що поінформувала регіональний консультант з бюджетних питань Вікторія Корецька. У присутніх виникало багато запитань стосовно представництва депутатів у складі об'єднаної ради, повноважень старости, забезпечення розподілу бюджету громади таким чином, щоб усі населенні пункти були в рівних умовах. І ще одна найболючіша проблема всіх рад - це дороги, поліпшення стану яких голови вбачають найпершим і найважливішим завданням на майбутнє.

Присутні Хрестівський, Долинський, Надеждівський, Новонаталівський, Шевченківський сільські голови, працівники Хрестівської сільської ради, громадськість під час спілкування висловлювали свої думки стосовно об'єднання громад й цікавилися тим, що конкретно отримає ОТГ для зміцнення своїх повноважень й поліпшення умов життя місцевого населення.

Область:

Херсонська область

Джерело:

«ПІК»

Поділитися новиною:

Читайте також:

18 березня 2024

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших питань сфери публічного адміністрування за 1-15 березня 2024 року

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших...

Шведсько-український проєкт PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» продовжує публікацію осонвних новин та...

18 березня 2024

Межівська громада одною з перших в Україні прийняла Програму відновлення і відбудови

Межівська громада одною з перших в Україні...

Майже рік тут тривала робота над Програмою комлексного відновлення. Стартували у квітні 2023, а затвердили готовий...

18 березня 2024

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені запитання громад

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені...

Місцеві цільові програми є невід'ємною складовою бюджетного процесу для органів місцевого самоврядування. Це...

18 березня 2024

Про зміни у програмі медичних гарантій і як використати їх на користь пацієнтів та лікарень

Про зміни у програмі медичних гарантій і як...

Експерти U-LEAD розповіли учасникам інформаційної сесії про розширення програми медичних гарантій та зміни у...