На Полтавщині триває робота по створенню зразкової моделі сучасної пожежної служби на базі об’єднаної територіальної громади

Нещодавно, голова Полтавської обласної державної адміністрації Валерій Головко провів робочу зустріч із Головою ДСНС Миколою Чечоткіним та запропонував йому створити на базі однієї з об’єднаних територіальних громад Полтавщини дієву модель сучасної пожежної служби, що відповідатиме вимогам сьогодення. Ініціативу було підтримано.

«Ми не будемо вигадувати велосипед, а покажемо, яка повинна бути пожежна частина в органах місцевого самоврядування. Вона стане своєрідним наочним прикладом як для Полтавської області, так і для всієї України, аби люди побачили, що і як потрібно робити. Бо закупівлею однієї сучасної пожежної машини ми не вирішуємо проблеми, які виникають на місцях з гасінням пожеж», – зауважив голова Полтавської ОДА Валерій Головко.

Так, 8 червня, на виконання доручення голови Полтавської обласної державної адміністрації, начальник Головного управління ДСНС України у Полтавській області Володимир Салогуб провів робочу зустріч із головою Шишацької об’єднаної територіальної громади Олександром Туткою, а 10 червня з робочим візитом відвідав Білоцерківську громаду, яка створена у Великобагачанському районі.

Начальник ГУ ДСНС України у Полтавській області Володимир Салогуб зустрівся із головою Білоцерківської громади Іваном Лещенком. Вони обговорили питання щодо створення сучасної місцевої пожежної охорони на базі об’єднаної територіальної громади, придбання пожежної техніки, будівництва пожежного депо за європейськими стандартами.

«Триває робота по створенню зразкової моделі сучасної пожежної служби на базі однієї з об’єднаних територіальних громад Полтавщини. Проводяться переговори з головами громад, аби якнайшвидше обрати місце для впровадження пілотного проекту. Створити на території області сучасну європейську пожежну службу дуже важливо, адже використовуючи інноваційні технології зможемо ефективніше ліквідовувати наслідки надзвичайних ситуацій, допомагати постраждалим», – наголосив Володимир Салогуб.

Область:

Полтавська область

Джерело:

«Новини Полтавщини»

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...