Об’єднані громади стають конкурентоздатними в сучасних економічних умовах, — В’ячеслав Негода

Органи самоврядування об’єднаних громад стають єдиним центром прийняття рішень, необхідних для розвитку своїх територій. Це дуже важливо для інвесторів, яким зручніше і зрозуміліше співпрацювати з тим, хто має широкі повноваження, значні ресурси і несе відповідальність за усе, що відбувається у громаді.

Про це сказав Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В’ячеслав Негода у програмі «Тема: Країна» на першому каналі Українського радіо.

«Громади, де важливі рішення приймаються на місцях, де є великі території і чітка стратегія їх розвитку, є потужний людський ресурс, сьогодні стають привабливими для бізнесу і перспективними для мешканців. Люди не залишатимуть місця, де з’являється робота, де є можливість розвиватися, отримувати доступні і якісні послуги», — сказав В’ячеслав Негода.

Перший заступник Міністра наголосив, що громади, які думають про власний розвиток і добробут людей на своїх територіях, вже розуміють, що в сучасних умовах мають стати конкурентоспроможними, а це неможливо без об’єднання ресурсів і розширення повноважень ними розпоряджатися.

«Дехто все ще говорить, що в процесі об’єднання громад закриють сільради і село занепаде. Хочу наголосити — за роки незалежності в Україні кількість сіл зменшилась, при цьому сільських рад стало більше. Отже очевидно, що присутність сільради – це не показник розвитку сільських територій», — зазначив В’ячеслав Негода.

Також у програмі взяли участь перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Ростислав Замлинський та заступник голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Попов.

Слухати випуск можна ТУТ

Щотижнева програма «Тема: Країна» Українського радіо, яка присвячена актуальним питанням реформи місцевого самоврядування, децентралізації влади, виходить за організації Комунікативної групи при Центральному офісі реформ та за сприяння Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO.

08.06.2016 - 17:58 | Переглядів: 14147
Об’єднані громади стають конкурентоздатними в сучасних економічних умовах, — В’ячеслав Негода

Теги:

В'ячеслав Негода створення спроможних громад

Область:

Донецька область Львівська область

Джерело:

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Що таке проєктний офіс і навіщо його створювати громаді? Яким він має бути і які функції на нього можна покласти?...

29 березня 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 березня 2024

Стартує новий напрям з підтримки реформи професійної освіти в Україні у межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE

Стартує новий напрям з підтримки реформи...

  Швейцарсько-український проєкт DECIDE у партнерстві з Міністерством освіти і науки України запускає новий...

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...