У Богородчанах розвінчували міфи з децентралізації

У Богородчанах з ініціативи голови райдержадміністрації Франка Єжака, за підтримки експертів із реформування місцевого самоврядування Марії Баран та Юрія Стефанчука відбулася нарада з сільськими головами потенційної Яблунської ОТГ щодо консультативної роботи з питань об’єднання територіальних громад.

Системна робота спрямована на розвінчування міфів з децентралізації, налагодження конструктивного діалогу, поза сумнівом, дадуть позитивний результат, впевнена Марія Баран.

«Нині нагальним є схвалення законопроекту «про олійну пляму», – наголосила під час розмови з журналістами Марія Баран. – Це дасть можливість швидкого старту тим громадам, які прагнуть об’єднання, проте на цьому шляху їм перешкоджають поодинокі умовно самодостатні сільські ради».

Також експерти зазначили, що нині сільські голови докладніше вникають у суть реформи місцевого самоврядування, розуміють необхідність об’єднання громад. Але, очевидно, що все-таки вони мають побоювання, що і ця реформа, як і багато інших, задекларованих державою, може зазнати фіаско. Тому потрібно докласти максимум зусиль, щоб сповна втілити в життя започатковану реформу, перші результати якої вже нині свідчать про її позитивні тенденції для країни.

Область:

Івано-Франківська область

Джерело:

«ifportal»

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Що таке проєктний офіс і навіщо його створювати громаді? Яким він має бути і які функції на нього можна покласти?...

29 березня 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 березня 2024

Стартує новий напрям з підтримки реформи професійної освіти в Україні у межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE

Стартує новий напрям з підтримки реформи...

  Швейцарсько-український проєкт DECIDE у партнерстві з Міністерством освіти і науки України запускає новий...

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...