В Івано-Франківську обговорили діяльність об’єднаних територіальних громад

13 квітня з ініціативи Офісу реформ та Івано-Франківської ОДА пройшов семінар-нарада з питань організації діяльності об’єднаних територіальних громад.

У заході взяли участь керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних органів міністерств, представники обласного Офісу реформ та об’єднаних територіальних громад.

Добровільне об’єднання громад (наприклад, Старобогородчанська об’єднана громада, Печеніжинська громада) це новий формат і новий виклик для органів виконавчої влади і  місцевого самоврядування. Сьогодні добровільне об’єднання сільських рад у територіальну громаду є вагомим кроком на шляху до введення децентралізації влади у державі.

Зараз на рівні територіальних громад бракує знань з приводу організації роботи у цьому новому форматі. Тому метою семінару був розгляд актуальних питань щодо функціонування об’єднаних територіальних громад на Прикарпатті, навчання та обмін досвідом  працівників ОДА і представників територіальних громад, обговорення технічних питань роботи громад.

Доповідачі відзвітували, що організаційно-управлінська частина роботи апаратів сільських рад у об’єднаних територіальних громадах зараз стала налагодженішою завдяки об’єднанню. Об’єднані села працюють краще, – інформують доповідачі, – наприклад, зараз активно ведеться будівництво садочків та інших об’єктів у новостворених територіальних громадах. Є ініціатива запровадження онлайн-консультацій у цих громадах  для того, щоб краще і швидше «чути» населення.

Область:

Івано-Франківська область

Джерело:

«Галицький кореспондент»

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 березня 2024

Стартує новий напрям з підтримки реформи професійної освіти в Україні у межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE

Стартує новий напрям з підтримки реформи...

  Швейцарсько-український проєкт DECIDE у партнерстві з Міністерством освіти і науки України запускає новий...

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...