Підтримка старост: прийом заявок від громад завершено
Підтримка старост: прийом заявок від громад завершено

Завершився прийом заявок від громад для участі у партнерській співпраці з проєктом PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» по напрямку покращення якості обслуговування у старостинських округах.


Проєкт отримав 63 заявки з 21 області, з них 26 міських громад, 16 селищних, 21 сільська. Найбільша кількість заявок надійшла від громад Львівської області - 23. Загалом у громадах, які подали заявки, проживає біля 2 млн мешканців. Найбільша – Львівська міська громада, 783 065 мешканців. У громадах, які подали заявки, утворено 451 старостинський округ (в середньому - по 7 старостинських округів), в яких проживає – 783 682 жителя.

Подальший відбір громад буде відбуватися у два етапи:

1) Попередній - рейтингування на основі заповнених анкет за критеріями:

  • населення територіальної громади до 100 000 жителів;
  • кількість населення в межах старостинських округів;
  • кількість старостинських округів;
  • негативний вплив від наслідків війни (деокуповані громади);
  • статус гірської території;
  • наявність ЦНАП у територіальній громаді.

2) Основний - співбесіди з керівництвом попередньо відібраних за рейтингом громад стосовно мотивації до впровадження змін щодо покращення якості та доступності до адміністративних послуг у старостинських округах.

До відбіркової комісії, за згодою, буде залучено представників центральних органів виконавчої влади та експертів Проєкту.

Планується, що буде відібрано 12 громад для подальшої підтримки. Остаточні результати відбору будуть опубліковані на сайті проєкту до 5 червня 2023 року (включно).

Переглядів: 1230
Новини на тему: староста
Читайте також: