Форум місцевої солідарності Франція-Україна згуртував муніципалітети двох країн над питаннями розвитку партнерства та відновлення територій громад

Міністерство розвитку громад та територій продовжує роботу, спрямовану на розширення співпраці українських громад та зарубіжних муніципалітетів. У відомстві підкреслюють надважливість такої співпраці у контексті підтримки громад, території яких зазнали руйнувань внаслідок війни, яку веде рф.


Так, 19 жовтня Форум місцевої солідарності Франція-Україна згуртував муніципалітети двох країн над питаннями розвитку партнерства та відновлення територій громад.

Захід організовано у співпраці між Асоціацією мерів Франції (АМФ), Радою європейських муніципалітетів та регіонів (РЄМР), ПЛАТФОРМОЮ, а також «U-LEAD з Європою». Форум солідарності є складовою діяльності цих організацій, спрямованої на започаткування партнерських відносин між французькими і українськими громадами.

В’ячеслав Негода, заступник Міністра розвитку громад та територій, виніс на порядок денний форуму питання подолання викликів для розвитку громад в умовах воєнного стану, а також можливості підтримки українських органів місцевого самоврядування з боку місцевої влади Французької Республіки.

За його словами, під час війни місцеве самоврядування в Україні продовжує здійснювати свої повноваження, при цьому змушене адаптуватися до нових викликів. Додаткові функції, які випали на долю місцевої влади з перших днів війни, стосуються як забезпечення оборони та безпеки в громадах, так і великого напливу внутрішньо переміщених осіб.

«Військове вторгнення російської федерації на територію України та подальше розгортання бойових дій завдали серйозного удару українській економіці. Деякі громади опинилися в надзвичайно скрутному становищі, інші зазнали меншого впливу, але немає жодного куточка країни, який би не відчув потрясінь від військових дій країни-агресора», - сказав В’ячеслав Негода.

Він поінформував, що Мінрегіон активізував роботу з розширення співпраці українських громад з іноземними муніципалітетами. Проведено аналіз існуючих партнерств з французькими комунами, який свідчить про великий потенціал для налагодження співпраці органів місцевого самоврядування двох країн.

Чому це важливо, В’ячеслав Негода пояснив на прикладі обстрілів території України лише за останні 9 днів, коли обстрілами збоку рф було пошкоджено більше чотирьох сотень об’єктів критичної інфраструктури, загинули мирні люди.

Він також озвучив, якої саме допомоги сьогодні потребують українські громади, щоб забезпечити людей на їх території питною водою, теплом, світлом.

Французька Сторона в особі представників Посольства Франції в Україні, а також Фабріціо Россі, генерального секретаря Ради європейських муніципалітетів та регіонів, Крістофа Руйона і Тібо Ґіняра, співголів Комісії «Європа» Асоціації мерів Франції (АМФ) та очільників французьких міст заявила про солідарність з українськими громадами і готовність подальшої всебічної підтримки.

19.10.2022 - 16:18 | Переглядів: 1899
Форум місцевої солідарності Франція-Україна згуртував муніципалітети двох країн над питаннями розвитку партнерства та відновлення територій громад

Теги:

міжнародна підтримка В'ячеслав Негода

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Що таке проєктний офіс і навіщо його створювати громаді? Яким він має бути і які функції на нього можна покласти?...

29 березня 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 березня 2024

Стартує новий напрям з підтримки реформи професійної освіти в Україні у межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE

Стартує новий напрям з підтримки реформи...

  Швейцарсько-український проєкт DECIDE у партнерстві з Міністерством освіти і науки України запускає новий...

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...