Систему цивільного захисту реформуватимуть в рамках створення об'єднаних громад

Про це заступник голови - керівник апарату ХОДА Вячеслав Аббакумов заявив під час селекторної наради, присвяченої підсумкам роботи у сфері цивільного захисту області у 2015 році.

Підбиваючи підсумки минулого року, Вячеслав Аббакумов зазначив, що в сфері цивільного захисту області була проведена велика робота, налагоджені тісні контакти всіх підрозділів, які відповідають за безпеку мешканців регіону, з обласним керівництвом. В результаті вдалося домогтися, зокрема, зменшення кількості жертв надзвичайних ситуацій.

Так, за даними директора Департаменту цивільного захисту ХОДА Володимира Фадєєва, в 2015 році кількість загиблих в результаті надзвичайних ситуацій, пожеж, а також на водних об'єктах, зменшилася в цілому приблизно на 50 осіб в порівнянні з 2014 роком. Кількість травмованих зменшилась на 54 особи.

«Якщо в 2014-му у нас було зафіксовано 9 НС техногенного характеру, то в 2015-му - тільки один», - зазначив Володимир Фадєєв.

У засіданні взяв участь заступник директора Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС України Володимир Демчук. Він зазначив, що в Державній службі високо оцінюють роботу в сфері цивільного захисту, проведену в Харківській області.

«Аналіз, проведений ДСНС, дає підстави говорити, що робота Харківської територіальної підсистеми Єдиної державної системи цивільного захисту організована на дуже високому рівні, - підкреслив Володимир Демчук. - Результат цієї роботи - не тільки зменшення в 2015 році кількості загиблих в надзвичайних ситуаціях, а й високі показники за всіма критеріями оцінки системи цивільного захисту».

На думку Володимира Демчука, такого результату вдалося досягти, в тому числі, завдяки тісній співпраці місцевих органів влади з підрозділами ДСНС.

Говорячи про плани в сфері цивільного захисту на 2016 рік, Вячеслав Аббакумов зазначив, що одним з головних завдань стане реформування системи пожежної безпеки з урахуванням створення об'єднаних громад.

«Ми будемо працювати відповідно до процесів децентралізації, які відбуваються сьогодні в країні. В результаті реформування вся система цивільного захисту - від матеріальної бази пожежних до захисних споруд - перейде у підпорядкування громад», - розповів заступник голови ХОДА.

Область:

Харківська область

Джерело:

Сайт Харківської ОДА

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

Внутрішня комунікація в громаді під час війни: важливе своєчасне інформування

Внутрішня комунікація в громаді під час війни:...

Комунікація під час війни — це про безпеку та надання населенню своєчасної інформації. В наш час комунікація є не...

29 березня 2024

Методичні рекомендації ОМС щодо діяльності у сфері національної інфраструктури геопросторових даних

Методичні рекомендації ОМС щодо діяльності у...

Розвиток національної інфраструктури геопросторових даних - важлива складова процесу відновлення громад та...

29 березня 2024

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні автобуси

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні...

Повномасштабна війна завдала великої шкоди нашим школам та освітній логістиці. Щоб закрити цю потребу, на кошти...

29 березня 2024

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Що таке проєктний офіс і навіщо його створювати громаді? Яким він має бути і які функції на нього можна покласти?...