В Парламенті розпочалася робота над урядовим законопроектом про службу в органах місцевого самоврядування (+інфографіка)

Війна внесла корективи у план роботи над законопроектом «Про службу в органах місцевого самоврядування» № 6504. Лідером в підготовці законопроекту було Національне агентство України з питань державної служби. Найближчим часом профільний комітет Верховної Ради повернеться до розгляду проекту Закону, після чого документ буде готовий до розгляду в сесійній залі у першому читанні.

«За п’ять місяців війни ми пересвідчилися, що лідери громад стали надійною основою опору російським загарбникам. Очевидно, що місцеве самоврядування заслуговує на якісний закон про службу в ОМС і давно чекає на нього. Важливо, щоб завдяки цьому закону підвищився професійний рівень місцевих службовців, зросла їхня мотивація ефективно працювати над розвитком громад. Мінрегіон разом з іншими зацікавленими сторонами брав активну участь і буде підтримувати розгляд законопроекту профільним Комітетом, і сподіваємося, що Парламент якнайшвидше прийме його», - сказав заступник Міністра розвитку громад і територій В’ячеслав Негода під час круглого столу «Реформування законодавства про службу в органах місцевого самоврядування».

В ході заходу Віталій Безгін, голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, повідомив, що у сесійній залі законопроект про службу в органах місцевого самоврядування в першому може бути розглянутий вже у серпні.

Портал «Децентралізація» підготував інфографіку про основні положення законопроекту № 6504: ​

 

 

Захід відбувся за сприяння та підтримки Проекту USAID «Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА»), Проекту ЄС «Підтримка комплексної реформи державного управління в Україні» (EU4PAR), Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа публічної адміністрації в Україні» у партнерстві з Національним агентством України з питань державної служби, Програмою USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), Швейцарсько-українським проектом «Децентралізація для розвитку демократичної освіти» (DECIDE) та всеукраїнськими асоціаціями органів місцевого самоврядування.

Теги:

служба в ОМС В'ячеслав Негода Віталій Безгін законодавче забезпечення

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...