Уряд та місцева влада активно готуються до опалювального сезону, - Олексій Чернишов

14 липня Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов провів третє засідання Штабу з підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу до осінньо-зимового періоду (ОЗП) 2022/23 років.


«На календарі середина літа, і до початку наступного опалювального сезону залишається мало часу. Сьогодні кожен завбачливий господар уже готується до найскладнішого у нашій історії опалювального сезону», — заявив Олексій Чернишов.

Зазначимо, що станом на 12 липня внаслідок проведення військових дій, спричинених повномасштабним вторгненням росії на територію України, було уражено 345 об’єктів критичної інфраструктури у сфері теплопостачання, а саме: 336 котелень (324 пошкоджено і 12 зруйновано) та 8 ТЕЦ (4 зруйновано і 4 пошкоджено) та пошкоджено 1 ТЕС. 

«Наразі у середньому вже на третину виконані роботи з підготовки об’єктів теплопостачання, житлового фонду та об’єктів соціальної сфери до опалювального сезону», — зазначила заступниця Міністра розвитку громад та територій Наталія Хоцянівська.

Вона також закликала місцеву владу заповнити дані про стан та потреби підприємств ЖКГ на платформі Uneeds, яку формує Мінрегіон. Це дасть змогу пришвидшити фінансування відновлення та підготовки об’єктів до опалювального сезону.

На штабі заслухали керівників обласних військових адміністрацій деокупованих Київської, Сумської, Чернігівської та Житомирської областей. Вони доповіли про стан підготовки місцевою владою їхніх регіонів до опалювального сезону.

Олексій Чернишов своєю чергою зазначив, що опалювальний сезон залежить від декількох складових, зокрема важливими є цінова стабільність, забезпечення енергоресурсами, технічний стан обладнання та наявність резервного обладнання. Міністр вкотре наголосив, що тарифи на тепло не змінюватимуться.

«Від Міненерго ми почули запевнення в достатньому поточному обсязі ресурсів, який дає можливість почати опалювальний сезон, а також у наявності  спроможностей відповідного рівня, щоб його пройти. Водночас я планую зустрітися з усіма очільниками областей і мерами міст, де існує система централізованого теплопостачання. Обговоримо готовність кожного міста до опалювального сезону. Давайте готуватися разом», — резюмував Олексій Чернишов.

Довідково

Нагадаємо, на другому засіданні Штабу ОЗП Міністр Чернишов заявив, що організація опалювального сезону є питанням національної безпеки України, а також зазначив, що жоден регіон не залишиться поза увагою, і він планує провести робочі зустрічі з представниками регіонів та міст, особливо з прифронтовими та тими, які постраждали від наслідків бойових дій. 

Також на попередньому засіданні Міністр звернувся до міських голів із закликом провести якісну роз’яснювальну кампанію серед громадян, залучити містян до підготовки до опалювального сезону, підтримати їх у побутовій термомодернізації.

13 липня Уряд виділив 1,4 млрд грн на формування запасу резервного обладнання та матеріалів для забезпечення оперативної допомоги громадам під час опалювального сезону та спрямував 286 млн грн з резервного фонду на відновлення теплопостачання в Кременчуці, Охтирці та Чернігові. Також у цей день Уряд створив Оперативний штаб із забезпечення будівельними матеріалами, що сприятиме відновленню будівель та споруд, пошкоджених внаслідок збройної агресії рф.

15.07.2022 - 09:36 | Переглядів: 2038
Уряд та місцева влада активно готуються до опалювального сезону, - Олексій Чернишов

Приєднані зображення:

Теги:

інфраструктура війна Олексій Чернишов

Джерело:

Мінрегіон

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...