У Печеніжині навчали, як об’єднаній громаді стати ефективною

Днями в Печеніжинській об’єднаній територіальній громаді Коломийського району відбувся дводенний навчальний тренінг у рамках проекту «Українська адміністрація майбутнього», який реалізує Фундація менеджерських ініціатив із Любліна, що у Польщі.

Проект фінансує Фонд Міжнародної Солідарності в рамках польсько-канадаської Програми підтримки демократії з коштів урядів Польщі та Канади.

Ініціатором цього заходу в Печеніжині виступила громадська організація «Суспільна амністія», яку очолює директор Інституту гуманітарної підготовки та державного управління ІФНТУНГ Дмитро Дзвінчук.

У дводенному тренінгу в смт. Печеніжин взяли участь автор багатьох стратегій розвитку місцевого самоврядування Кшиштоф Лонтка з Любліна, експерти обласного Офісу реформ, представники керівництва громади, активісти, громадськість.
Під час зустрічі спільно з польськими експертами визначено головні пріоритети розвитку Печеніжинської об’єднаної громади, проблемні моменти, потенціал, що матиме відображення у документі стратегії.

У рамках проекту заплановано опрацювання стратегій розвитку для 22-ох новоутворених об’єднаних територіальних громад у кожній області. За словами організаторів, документ стратегії у майбутньому буде становити основу для написання проектів на дофінансування із зовнішніх допоміжних коштів та інвестицій на розвиток.

Дмитро Дзвінчук підкреслив, що «Суспільна амністія», яка виступає за реальні зміни не тільки в економічному і політичному житті країни, а й в свідомості українців зініціювала цей проект для реалізації у Печеніжині. Він передбачає, що територіальна громада самостійно зможе розробити стратегію свого розвитку з огляду на критерії, запропоновані польськими експертами.
Директор обласного Офісу реформ Руслан Панасюк подякував польським колегам, зосібна Кшиштофу Лонтці, за активну участь у розбудові й допомозі організації об’єднаних територіальних громад на Івано-Франківщині.

Він наголосив, що інтерес польських колег до розвитку територіальних громад в Україні є свідченням того, що Європа зацікавлена в утворенні ОТГ і підтримуватиме нас на шляху розбудови громадянського суспільства.

Область:

Івано-Франківська область

Джерело:

Газета «Галичина»

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

Внутрішня комунікація в громаді під час війни: важливе своєчасне інформування

Внутрішня комунікація в громаді під час війни:...

Комунікація під час війни — це про безпеку та надання населенню своєчасної інформації. В наш час комунікація є не...

29 березня 2024

Методичні рекомендації ОМС щодо діяльності у сфері національної інфраструктури геопросторових даних

Методичні рекомендації ОМС щодо діяльності у...

Розвиток національної інфраструктури геопросторових даних - важлива складова процесу відновлення громад та...

29 березня 2024

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні автобуси

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні...

Повномасштабна війна завдала великої шкоди нашим школам та освітній логістиці. Щоб закрити цю потребу, на кошти...

29 березня 2024

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Що таке проєктний офіс і навіщо його створювати громаді? Яким він має бути і які функції на нього можна покласти?...