Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» розпочав роботу у Полтавській області

 

9 листопада 2021 року у Полтаві відбулося відкриття Проєкту USAID «Підвищення ефективності роботи та підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА») у Полтавській області.

Голова Полтавської обласної державної адміністрації, Олег Синєгубов, Керівник Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Габріель Абрагам, та голови п’яти громад-партнерів Проєкту в області підписали Угоди про наміри. Миргородська, Оржицька, Диканська, Лубенська та Сенчанська громади стали партнерами Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» у Полтавській області.

Олег Синєгубов, Голова Полтавської обласної державної адміністрації:

«Радий, що Полтавщина одна з перших в Україні стала учасницею нового масштабного Проєкту USAID «ГОВЕРЛА». До нього долучилися п'ять територіальних громад області. В умовах децентралізації надважливо, щоб органи місцевого самоврядування були відкритими до людей, якісно надавали публічні послуги, а громадяни залучалися до ухвалення рішень. Саме «ГОВЕРЛА» дасть змогу громадам ще більше удосконалити ці процеси. Від Полтавської ОДА та громад-партнерів дякую USAID за можливість співпрацювати разом!».

У рамках впровадження Проєкту кожна громада-партнер отримає підтримку для зміцнення спроможності органів місцевого самоврядування та активізації залучення громадськості на всіх рівнях. Підтримка надаватиметься на основі індивідуального плану, який буде розроблено для кожної громади за результатами аналізу спроможності та ІТ-аудиту. 

Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» надаватиме громадам консультативну та методологічну допомогу, в тому числі шляхом проведення навчань, організації заходів для обміну досвідом та поширення кращих практик, впровадження е-рішень. Також органи місцевого самоврядування матимуть можливість отримати фінансову підтримку для реалізації найбільш актуальних проєктів. А організації громадянського суспільства зможуть взяти участь у конкурсах грантів, кожен з яких також буде спрямовано на розвиток громад регіону.  

Габріель Абрагам, Керівник Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»:

«Проєкт «Підвищення ефективності роботи та підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА»),  фінансований Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), має на меті продовжувати підтримувати уряд України у втіленні реформ децентралізації через реалізацію трьох цілей: проведення законодавчих реформ, сприяння більш самодостатньому регіональному управлінню, та створення механізмів, що допоможуть громадянам відігравати дедалі більшу роль у місцевому самоврядуванні. Сьогодні ми офіційно розпочали співпрацю з Полтавською областю. Ми співпрацюватимемо з обласною адміністрацією та громадами-партнерами, щоб знайти шляхи покращення послуг, які держава надає своїм громадянам».

Першим кроком співпраці між громадами області та Проєктом стане підтримка ініціатив громад у покращенні якості місцевих публічних послуг. Кожна громада-партнер візьме участь у конкурсі проєктів та отримає фінансову підтримку у реалізації найбільш спроможної ініціативи.

Приєднані зображення:

Теги:

міжнародна підтримка

Область:

Полтавська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...