В Полтавській та Харківській областях нагородили журналістів, які висвітлювали децентралізацію та розвиток громад 

З нагоди Дня Журналіста в Полтавській та Харківський областях відбулись нагородження лауреатів щорічних обласних конкурсів журналістських робіт з тематики місцевого самоврядування та децентралізації.

Подібні обласні конкурси проводяться у 7 областях України за адаптованою до місцевих потреб метрологією  Всеукраїнського конкурсу журналістських робіт, розробленою за сприяння Ради Європи. Проведення обласними радами щорічних обласних конкурсів журналістських робіт з тематики розвитку місцевого самоврядування було рекомендовано Резолюцією XVII Всеукраїнської щорічної наради-семінару для представників органів місцевого самоврядування, проведеної Українською асоціацією районних та обласних рад у 2018 році.

 

Харківський обласний конкурс журналістських робіт «Історії успіху громад» 2020

«Багато журналістів стали експертами у питаннях розвитку громад. Влада прислухається до ваших публікацій та навіть керується ними в управлінських рішеннях. Адже ви глибоко поринули у широкий спектр життя громад від питання впровадження кращих місцевих практик, формування бюджетів, енергозбереження до дозвілля молоді. Тобто, будь-яка тема вивчається вами досконало та знаходить відображення у телесюжетах, постах в інтернет виданнях, шпальтах друкованих видань. Це як місточок між людьми та владою. Навколо ж дійсно багато позитивного, про це слід говорити: про успіх людей, досвід громад, перспективи для молоді», — вважає голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

«Моя робота перемогла у номінації «Кращий радіоматеріал». Головний меседж матеріалу: якщо одна громада не може зробити щось самотужки, можна це зробити, об’єднавши зусилля кількох громад. Саме про таку ефективну співпрацю у Старосалтівській громаді в моєму сюжеті», — розповів переможець конкурсу «Історії успіху громад» Дмитро Ковальов.

Переможниця номінації «Краща онлайн-публікація» Альона Нагаєвщук сказала: «Гарною нагодою став конкурс «Історії успіху громад» для того, щоб розповісти, як вирішуються екологічні проблеми у громадах Харківщини».

Більше про конкурс та його переможців - на сайті Харківської обласної ради.

 

Полтавський обласний конкурс журналістських робіт «Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади – шлях до сталого розвитку громад» 2020

Вітаючи переможців, заступник голови обласної ради Анатолій Ханко сказав, що співпраця журналістів і влади є одним з важливих чинників формування сучасного демократичного суспільства. «Бажаю, щоб представники влади надавали вам вчасні та достовірні дані, завжди існувала співпраця, в тому числі, з депутатським корпусом Полтавської обласної ради. На мою думку, це сприятиме донесенню до населення об’єктивної інформації щодо подій в області та країні. Міцного здоров’я, щастя, матеріального достатку і цікавих, неупереджених матеріалів!» – побажав Анатолій Ханко.

Більше про конкурс та його переможців можна дізнатись на сайті Полтавської обласної ради.


Програма Ради Європи вітає журналістів з їх професійним святом та запрошує до участі у Всеукраїнському конкурсі журналістських робіт, який проводить Мінрегіон у співпраці з Програмою Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні» та її партнерами ГО «Інтерньюз-Україна» та координатором проектів ОБСЄ в Україні

06.06.2020 - 10:11 | Переглядів: 6143
В Полтавській та Харківській областях нагородили журналістів, які висвітлювали децентралізацію та розвиток громад 

Приєднані зображення:

Теги:

конкурс

Область:

Полтавська область Харківська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

18 березня 2024

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших питань сфери публічного адміністрування за 1-15 березня 2024 року

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших...

Шведсько-український проєкт PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» продовжує публікацію осонвних новин та...

18 березня 2024

Межівська громада одною з перших в Україні прийняла Програму відновлення і відбудови

Межівська громада одною з перших в Україні...

Майже рік тут тривала робота над Програмою комлексного відновлення. Стартували у квітні 2023, а затвердили готовий...

18 березня 2024

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені запитання громад

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені...

Місцеві цільові програми є невід'ємною складовою бюджетного процесу для органів місцевого самоврядування. Це...

18 березня 2024

Про зміни у програмі медичних гарантій і як використати їх на користь пацієнтів та лікарень

Про зміни у програмі медичних гарантій і як...

Експерти U-LEAD розповіли учасникам інформаційної сесії про розширення програми медичних гарантій та зміни у...