Мінрегіон побудує модель співпраці з Агенціями регіонального розвитку

Сьогодні Міністерство розвитку громад та територій України виступає в ролі комунікатора та координатора між державними органами та міжнародними організаціями щодо координації процесів розвитку і реалізації реформ, спрямованих на регіональний та місцевий розвиток. Основна мета та задача Агенцій регіонального розвитку (АРР) — це підвищення конкурентоспроможності та сталого розвитку кожної громади. Тому питання сталості АРР надважливе.

Мінрегіон побудує модель співпраці з Агенціями регіонального розвитку

Про це повідомив Перший заступник Міністра розвитку громад та територій України Дмитро Живицький під час Форуму Агенцій регіонального розвитку «АРР – дієвий інструмент регіонального розвитку», що відбувся 2 жовтня у Києві.

«Міністерство планує побудувати модель співпраці з АРР за принципом: офіс управління проектами в міністерстві — агенція регіонального розвитку — офіс управліннями проектами в громадах. Ця структура здійснюватиме координацію проектів, як на загальнодержавному рівні, так і на рівні громад», — сказав Дмитро Живицький.

Мінрегіон побудує модель співпраці з Агенціями регіонального розвитку

Він зазначив, що ініціатива з реалізації проектів спрямованих на регіональний розвиток має йти від АРР, оскільки  вони є зв’язуючою ланкою  між громадами та центральними органами виконавчої влади.

Мінрегіон побудує модель співпраці з Агенціями регіонального розвитку

«Сьогодні нам потрібно зрозуміти, чого не вистачає Агенціям, щоб стати справжніми провідниками змін на місцях. Наступного року буде змінено принципи та підходи відбору проектів на фінансування з ДФРР (Державний фонд регіонального розвитку): буде вимірюватись вплив проектів на розвиток регіонів, чи будуть створені нові робочі місця, чи збільшуватиметься валовий регіональний продукт. І саме АРР мають працювати з місцевою владою над розробкою і реалізацією проектів направлених на розвиток територій», — наголосив він.

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...