Молодь та журналісти, які висвітлювали децентралізацію, відвідали Світовий Форум Демократії у Франції

19-21 листопада 2018 року переможці Дитячого міжнародного телефестивалю "ДИТЯТКО" в номінації "Місцеве самоврядування - це Ми!" та володарі перших місць Всеукраїнського конкурсу журналістських робіт "Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні" відвідали штаб-квартиру Ради Європи у французькому місті Страсбург.

Українська делегація взяла участь у Всесвітньому форуму демократії, присвяченому питанням більшого представництва жінок у соціальному, культурному, політичному та економічному житті країн, досягнення збалансованої участі жінок і чоловіків у процесі прийняття політичних та суспільних рішень, реалізації стратегії гендерної рівності в усіх політиках та заходах, забезпеченню рівного доступу жінок до правосуддя, прав жінок та недискримінації, запобіганню гендерним стереотипам і сексизму та боротьбі із насильством щодо жінок і домашнім насильством, захисту прав жінок та дівчат-мігрантів, біженців і шукачів притулку та іншим аспектам гендерної політики.

Зі стратегією гендерної рівності Ради Європи на 2018-2023 роки можна ознайомитись тут.

Ця тематика зібрала у Палаці Європи близько 2000 представників з 65 країн світу. Загалом Світовий Форум Демократії є унікальною міжнародною платформою, де зустрічаються політики, управлінці, громадські активісти, молодь з усього світу для обговорення демократичних шляхів долання викликів сучасності. Шляхом визначення, обговорення, аналізу та поширення існуючих ініціатив та кращих практик Форум трансформує їх в загальновживані інструменти зміцнення підвалин демократичного суспільства, верховенства права, допомагає розбудовувати патисипативну демократію та захищати права людини.

Більше інформації про Форум ви можете отримати тут

Під час візиту журналісти та молодь мали зустрічі в інституціях Ради Європи та Страсбургу, побували у Постійному представництві України при Раді Європи та поспілкуватися з українськими дипломатами та послом Дмитром Кулебою. Гендер - це, перш за все, повага. Забезпечення рівних можливостей для кожного, - зазначив очільник Постпредства України. Ніхто нічого не змінить за нас. Все залежить від нас. І саме від молоді залежить, якою буде наша країна і світ у майбутньому. Таким був лейтмотив зустрічі з дипломатами, що представляють Україну у Раді Європи.

Більше інформації про зустріч з послом Дмитром Кулебою ви можете отримати тут.

Діти, молодь, родина - вирішення їх злободенних питань є однією із важливих передумов розвитку громад та країни загалом. Як може допомогти у цьому місцева та центральна влада? Переможці телефестивалю "ДИТЯТКО" та журналісти дізнались як діє цей механізм у Франції. Вони відвідали "Дім підлітків" (La Maison des Ados) міста Страсбург - спеціальну інституцію, утворену за сприяння муніципалітету та уряду задля допомоги у різних проблемних питаннях дітям та їх родинам. Сюди з будь-якими запитаннями може прийти дитина, молода людина чи її батьки та отримати безкоштовні консультації з психологічних, медичних, соціальних, правових та багатьох інших питань. Психологи, лікарі, вчителя, загалом представники близько 50 різних професій щорічно надають безоплатні консультації в близько 100 подібних установах по всій Франції, якими опікуються міністерство здоров'я і молоді разом із муніципальною владою.

Візит української делегації до штаб-квартири Ради Європи був організований в рамках діяльності Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні». Він надав можливість представникам України поспілкуватися з учасниками Форуму з різних країн та дізнатись більше про мету, завдання та діяльність Ради Європи зі зміцнення демократії, верховенства права та прав людини.

03.12.2018 - 12:34 | Переглядів: 5054

Приєднані зображення:

Джерело:

Програма Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні»

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

Внутрішня комунікація в громаді під час війни: важливе своєчасне інформування

Внутрішня комунікація в громаді під час війни:...

Комунікація під час війни — це про безпеку та надання населенню своєчасної інформації. В наш час комунікація є не...

29 березня 2024

Методичні рекомендації ОМС щодо діяльності у сфері національної інфраструктури геопросторових даних

Методичні рекомендації ОМС щодо діяльності у...

Розвиток національної інфраструктури геопросторових даних - важлива складова процесу відновлення громад та...

29 березня 2024

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні автобуси

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні...

Повномасштабна війна завдала великої шкоди нашим школам та освітній логістиці. Щоб закрити цю потребу, на кошти...

29 березня 2024

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Що таке проєктний офіс і навіщо його створювати громаді? Яким він має бути і які функції на нього можна покласти?...