29 березня 2024
Logo slogan

УВАГА! Ця інформація вже не є актуальною, а збережена на порталі радше для історії.

Нагадаємо, 12 червня 2020 року Кабінет Міністрів України прийняв 24 розпорядження щодо визначення адміністративних центрів та затвердження територій громад областей. В результаті в країні було створено 1469 територіальних громад (в т.ч. 31 тергромада на непідконтрольній території в межах Донецької та Луганської областей).Актуальний перелік громад та основна інформація про них є ТУТ 

Вишнівська селищна об’єднана територіальна громада
  Зроблено План
Соцзахист   Враховуючи, що стратегія розвитку територіальної громади лише розробляється, поки що не визначено конкретно в якому напрямку буде реалізовано соціальний захист дітей, але він буде реалізований обов'язково.
Соцзахист дітей  

Організовувати оздоровлення та відпочинок у ДОТ для дітей з сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, під опікою, малозабезпечених, багатодітних та ін.

Забезпечити якісне проведення цільових профілактичних оглядів учнів загальноосвітніх шкіл з метою раннього виявлення осіб, які схильні до вживання алкогольних напоїв, наркотичних, токсичних, психотропних речовин.

Ініціювати притягнення до адміністративної відповідальності батьків та осіб, що їх замінюють за неналежне виконання батьківських обов’язків.

Забезпечення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування безкоштовним харчуванням і підручниками.

Забезпечення інформування дітей старшого шкільного віку про основи захисту від захворювання на ВІЛ- інфекцію/СНІД.

Розвиток, збереження та примноження народної, календарно-обрядової творчості.

Популяризація мистецтва танцю серед дітей та молоді.

Охорона здоров'я   Враховуючи, що стратегія розвитку територіальної громади лише розробляється, але вже зараз є пропозиції щодо проведення капітальних ремонтів медичних закладів та забезпечення їх необхідним обладнанням, а також забезпечення молодих лікарів житлом не території громади.
Економічний розвиток Відновлено вуличне освітлення Враховуючи, що стратегія розвитку територіальної громади лише розробляється, але вже зараз є пропозиції з розвитку комунального підприємства з метою покращення обслуговування населення, створення рекреаційних зон на території громади, проведення капітальних ремонтів закладів освіти з метою підвищення якості надання освітніх послуг та ін.
Е-урядування

 

В стадії розробки місцева програма інформатизації

Планується відкриття ЦНАП до 01.01.2018 року.

Безпека життя

Затверджено Положення про місцеву ланку ТП ЄДС ЦЗ.

В цій галузі планується міжмуніціпальне співробітництво з іншою громадою з метою надання послуг пожежної охорони.

Культура та спорт

 

Враховуючи, що стратегія розвитку територіальної громади лише розробляється, але вже зараз є пропозиції з капітального ремонту приміщення клубу з метою організації змістового дозвілля населення громади, з будівництва спортивного залу для молоді громади, створення зон активного відпочинку влітку.

Визначення культурного і ресурсного потенціалу ОТГ (культурне мапування), інвентаризація пам'яток та виготовлення облікової документації. Створення місцевого реєстру елементів нематеріальної культурної спадщини громади. Упорядкування мережі бібліотек та якості послуг, розширення зон Wi-Fi в центрах культурного досугу.

Просторовий розвиток

 

Наразі ведуться роботи щодо просторового розвитку громади, але він буде реалізований в повному обсязі.

Стратегія розвитку   Зараз тільки створена робоча група по написанню стратегії розвитку громади, триває пошук найкращого партнеру з найвигіднішими умовами по написанню стратегії. На наступній сесії, в червні місяці, буде прийнято план соціально-економічного розвитку селищної ради на 2017 рік.
Освіта

Придбано 10 мультимедійних дошок у Лозуватську школу.

Забезпечено рівний доступ осіб до якісної освіти.

Створено умови для здобуття особами загальної середньої освіти, впровадження допрофільної підготовки і профільного навчання, поглибленого вивчення окремих предметів, забезпечення всебічного розвитку особи, а також допрофесійного навчання незалежно від місця їх проживання.

Провести аналіз мережі підпорядкованих навчальних закладів з урахуванням їх кадрового потенціалу та рівня матеріально-технічного забезпечення.

Створювати з урахуванням соціально-економічних, національних, культурно-освітніх і мовних потреб за наявності необхідної кількості учнів (вихованців) відповідно до встановлених нормативів наповнюваності класів, необхідної матеріально-технічної та науково-методичної бази, педагогічних кадрів/ або забезпечити утримання  закладів освіти нового типу, опорних закладів та їх філій у порядку, визначеному чинним законодавством.

Організувати проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед громадськості щодо утворення округу, опорних закладів, їх філій.

Вивчити стан впровадження допрофільної підготовки і профільного навчання у навчальних закладах, що входитимуть до складу округу, та якість надання зазначених освітніх послуг.

Провести прогнозування витрат на зміцнення матеріально-технічної бази навчальних закладів, придбання шкільних автобусів з метою організації підвезення учнів (вихованців) і педагогічних працівників до місця навчання, роботи та до місця проживання, введення у разі потреби додаткових посад педагогічних працівників;

    Долучитись до реалізації Концепції “Нова українська школа”.

Реалізувати на практиці пріоритети розвитку системи освіти, надання якісних освітніх послуг дітям, розвиток компетентностей в умовах загальноосвітньої школи, підготовки до життя.

Завершити процедуру створення структурних підрозділів освіти виконавчого органу об’єднаної територіальної громади та методичних служб.

Завершити формування власної і ефективної системи забезпечення освітніми послугами населення своєї громади.

Кадри децентра-лізації

Участь у 2016-т 2017 роках представників громади та  у дистанційному навчанні

  • "Староста - лідер, адміністратор, представник інтересів територіальної громади"
  •  "Проекти як інструменти розвитку громади"
  • " Організація роботи  Центру надання адміністративних послуг в громаді"
  • "Депутат - лідер громади"

Участь у  2017 році представників громади у дистанційному навчанні

  • "Мистецтво жити в громаді"
  • "Формування освітньо-культурно-спортивного простору громади"

Поділитися

отг

Оберіть область, громаду або населений пункт