На Волині ще одна громада готується до об’єднання

Голова сільської ради села Литовеж Іваничівського району Іван Іванчук розповів, що об’єднання Литовезької територіальної громади остаточно завершиться у першому кварталі 2016-го року.

В українській адміністративно-територіальній системі проходять кардинальні зміни – об’єднання територіальних громад. У селах проводяться референдуми, в обласних та районних радах відбуваються засідання, складаються плани, малюються карти.

Володимир-Волинський район має досвід у об’єднанні громад – там відносно нещодавно сформувалася Зимнівська та об’єднана міська територіальна громада в місті Устилузі. В Іваничівському районі практикують – на сходах громад жителі п’яти сільських рад, а це Заболотці, Заставне, Грибовиця, Мовники, Литовеж, прийняли рішення про утворення єдиної громади з центром в Литовежі.

Стоїть питання наближених сіл Морозовичі та Лішня. ісля виборів зі зміною сільських голів у цих населених пунктах також з’явилася перспектива об’єднання з Литовежом, вважає Іван Іванчук.

«Думаю у першому кварталі 2016-го року це питання проштовхнути. Для чого ж йшов на вибори? Бо я перший почав це в районі, хочу довести справу до кінця.

Очільники Жовтневого хочуть об’єднуватися з центром в селищі. Громада проти, бо це те саме, що об’єднуватися з Нововолинськом.

Співпрацюємо з гміною Мірче в Польщі. Будемо налагоджувати співпрацю в спільних проектах щодо покращення якості доріг та навчання, стажування молоді за кордоном. На разі потрібно вносити зміни до перспективного плану об’єднання – ми не хочемо Жовтневого. Я буду лобіювати це питання», – розповідає очільник Литовежа.

Область:

Волинська область

Source:

«Під прицілом»

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...