Тернопільські ОТГ взялися за вивчення принципів просторового планування

У Тернопільському Центрі розвитку місцевого самоврядування, який створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону, відбувся дводенний тренінг «Просторове планування. Розроблення основних принципів з просторового планування ОТГ». Цільова аудиторія заходу – голови, заступники голів, архітектори та інші посадовці об’єднаних територіальних громад (ОТГ), а також обласної та районних державних адміністрацій.

Навчання проводили директор ДП «Український науково-дослідний і проектний інститут цивільного будівництва» Олександр Чижевський,заступник директора ДП «Український науково-дослідний і проектний інститут цивільного будівництва» Тетяна Криштоп,начальник відділу ПрАТ «ЕСОММ Со» Сергій Мальцев та директор ТОВ «Картографія+» Ігор Хмара.

Отримані теоретичні знання слухачі реалізовували при підготовці ескізів планів просторового планування своїх ОТГ. Другий день семінару проходив у формі роботи з картами та обговорення.

«Тернопільський Центр розвитку місцевого самоврядування вже провів для представників ОТГ низку дуже важливих тематичних семінарів. До проведення тренінгів було залучено висококваліфікованих фахівців з величезним досвідом. Кожен із заходів складається з теорії та набуття практичних навиків. Саме це нам вдалося реалізувати спільно з експертами Українського науково-дослідного і проектногоінституту цивільного будівництва», –підсумував результати семінару директор Тернопільського ЦРМС Віктор  Литвинчук.  Він додав, що нині всі громади області відчувають брак кваліфікованих кадрів, тому головною метою тренінгів є формування спеціалістів нового покоління з новими знаннями й новим досвідом. Це стане важливим елементом забезпечення спроможності об’єднаних територіальних громад Тернопільщини.

02.10.2017 - 18:48 | Views: 9397

Attached images:

Tags:

U-LEAD

Область:

Тернопільська область

Source:

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...