Краще інформувати, ніж пояснювати

З цим новим правилом пішли після тренінга з основ комунікацій, що пройшов 12 вересня на базі Кіровоградського Центру розвитку місцевого самоврядування, двадцять п’ять його учасників. Такий тренінг для представників громад проходив в області вперше.

Тренінг розпочався з актуальних питань децентралізації в області та країні, інформацію про хід реформи надала експерт з децентралізації Валентина Шеремет. А експерт з комунікації Олена Кваша поінформувала представників об’єднаних  громад та ЗМІ  про форми і види комунікацій, їхні переваги та недоліки, навела вдалі приклади комунікацій у громадах.  Учасники опрацювали в групах завдання створити повідомлення для ЗМІ та для представників громади, запросити на захід журналістів. Представники громад отримали інформацію про формати висвітлення діяльності в місцевих засобах масової інформації, контакти видань, на практиці закріпили отримані знання щодо участі в різних телевізійних і радіоформатах.

Представники громад були запрошені до спільної  роботи над створенням інформаційного паспорта громад. Учасники заходу озвучили свої питання та проблеми, з якими стикаються в роботі.  Зокрема, було вирішено організувати декілька заходів на територіях ОТ, щоб досягти порозуміння та налагодити більш ефективну співпрацю між управлінцями ОТГ та представниками закладів культури, місцевими ЗМІ.

Експерт з комункацій наголосила на актуальності залучення максимальної кількості учасників суспільного життя громад до процесів, що відбуваться в рамках децентралізації. Олена Кваша підкреслила важливість своєчасного інформування про управлінські рішення, оскільки саме вчасне, повне і фахове інформування про реформу не дозволяє виникати міфам та мінімізує негативні оцінки  діяльності органу місцевого самоврядування.

«Краще інформувати, ніж пояснювати», - зазначила вона, відповідаючи на питання учасників тренінга, яке головне правило комунікацій у громадах. Також експерт  підкреслила, що громада має бути спроможною і у сфері комунікацій, оскільки комунікації дозволяють залучати більше громадян до безпосередньої участі в управлінні місцевим розвитком, а таким чином відбувається  і популяризація децентралізації в цілому. 

В подальшому подібні заходи Кіровоградський ЦРМС, створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України, планує проводити системно, з виїздами в райони області.  

13.09.2017 - 15:51 | Views: 8187
Краще інформувати, ніж пояснювати

Attached images:

Tags:

U-LEAD

Область:

Кіровоградська область

Source:

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...