Управління з впровадження реформ та децентрацізації провело виїзну нараду у Покровському районі

Начальник відділу з питань впровадження реформ та децентралізації департаменту інформаційної та внутрішньої політики Ірина Фролова провела чергову виїзну нараду за участю голови Покровської райдержадміністрації, голови міста Мирноград та голів сільських, селищних рад Покровського району.

Цю зустріч провели з метою обговорення хвилюючих питань утворення нової адміністративно-територіальної одиниці, такої як Новоекономічна селищна об’єднана територіальна громада. Зазначили  ризики та переваги цього об’єднання, можливості покращення життя населення, та як отримати державну субвенцію на розвиток інфраструктури майбутньої громади. Розмова, що відбулася, була конструктивною і відвертою, думки інколи протилежними. Кожен з присутніх мав змогу висловити свою громадянську позицію та своє бачення з цього питання. Після бурхливих обговорень з’ясувалось, що у громади є багато претензій до своїх голів, що не всі рішення приймались об’єктивно.

Мирноградський міський голова наголосив на перевагах формування Мирноградської міської об’єднаної територіальної громади з адміністративним центром у місті обласного значення, яке вже має розвинуту інфраструктуру та адміністративні будівлі і не потребує додаткових видатків на їх будівництво. Під час виступу розповів про залучення інвестицій до міста Мирнограда, реалізовані інфраструктурні проекти та плани на майбутнє. Відповів на питання мешканців щодо транспортного сполучення населених пунктів з адміністративним центром.

Наразі вирішили переглянути порядок громадських обговорень, аби врахувати думку кожного. Крім цього переглянути формат об’єднання за пропозицією Мирноградського міського голови.

Перспективним Планом формування громад Донецької області визначено що Мирноградська об’єднана територіальна громада об’єднує дев’ять рад, у тому числі: Мирноградську, Родинську, Рівенську, Новоекономічну, Гродівську, Малинівську, Мирнолюбівську, Новоолександрівську, Іванівську Покровського району.

 

Область:

Донецька область

Source:

Сайт Донецької ОДА

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...