Голова Степанецької ОТГ розповів про головні завдання

Понад місяць минуло з моменту виборів депутатів та голови Степанецької об’єднаної територіальної громади.  Відійшли на другий план передвиборчі баталії та образи, але градус політичної напруги довкола організації роботи ОТГ продовжує залишатися незмінно високим. Більше того, особливої відповідальності новообраному керманичу ОТГ додає ще й той факт, що Степанецька ОТГ – є першою об’єднаною територіальною громадою на теренах Канівщини і тому саме від її продуктивності та успіхів багато в чому буде залежати сприйняття процесу добровільного об’єднання та децентралізації серед населення інших сіл району.

Зважаючи на все це, журналісти "Kanos" вирішили поспілкуватись з новообраним головою Степанецької ОТГ Олександром Яременком, аби дізнатися про його плани роботи в громаді, проблеми, з якими довелося зіткнутись у перші дні, кадрову політику і, що найголовніше, стратегічне бачення розвитку успішної Степанецької об’єднаної територіальної громади, як ідеалу очікувань та сподівань всіх без винятку її мешканців.

Стосовно 5 головних завдань, які потрібно вирішити протягом наступних 100 днів

Найголовнішим завданням наразі є проходження перехідного періоду, у межах якого відбудеться реструктуризація сільських рад та об’єднання бюджету. Тож головна ціль – перехід на свій бюджет, отримання податків, проведення розрахунків та використання із максимальною користю за ці півроку коштів для ліквідації наявних у селах проблем.

Плануємо вже через два місяці вийти на плаваючий бюджет, що дозволить нам не втрачати 7 місяців, а вже сповна використовувати фінансові можливості, які надає нам уряд та держава в цілому.

Важливим також є вибудовування правильної кадрової політики. Наразі ми проводимо низку зустрічей із наявними працівниками сільських рад, щоб зацікавити людей із сусідніх сіл перейти на роботу в об’єднану територіальну громаду. Теж, як виявилося, є гостра необхідність у пошуку нового приміщення для сільської ради, адже наразі немає вільної будівлі, у якій можна було б розмістити весь штат об’єднаної територіальної громади.

Окрім цього, ми якомога швидше плануємо переформувати роботу комунального підприємства "Благоустрій" для того, щоб ефективно наводити лад у наших селах. Вже розпочали формувати перспективний бюджет, яким ми будемо розпоряджатися вже через два місяця, щоб визначити найбільш нагальні питання, що будуть вирішуватись найближчим часом. Зокрема, капітальний ремонт доріг, який необхідний для того, щоб наші діти могли вже з 1 вересня безперешкодно і комфортно їздити у школу по нормальним дорогах.

Також наразі ми почали активну співпрацю із Черкаською обласною державною адміністрацією стосовно Державного фонду регіонального розвитку. Ми вже консолідували інформацію з кожної сільської ради, аби найближчим часом подавати проекти для участі ДФРР. Водночас, ми не можемо подавати проекти, поки у нас немає однієї юридичної особи. Що ж стосується грантів, то в першу чергу ми плануємо акцентувати увагу на питаннях освітлення, асфальтування доріг та утримання комунальних закладів. Також у нас буде акумульовано значний ресурс зі сплати екологічного податку, тому ми вже зараз хочемо зустрітися із виконавцями робіт з розробки Генерального плану громади та використати відповідні кошти для очищення річок, які є на території нашої громади (…) Повну версію читати ТУТ.

Область:

Черкаська область

Громади:

Степанецька сільська об’єднана територіальна громада Степанецька територіальна громада

Source:

«ІнфоМіст»

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...

28 March 2024

Вишнівецька громада отримала сучасний ренгентографічний комплекс від Програми USAID DOBRE

Вишнівецька громада отримала сучасний...

Вишнівецька громада на Тернопільщині отримала цифровий ренгентографічний комплекс – таку допомогу їй надала Програма...

28 March 2024

Результати 5-го щорічного моніторингу 25 ЦНАП: інституційна динаміка та виклики сталого розвитку

Результати 5-го щорічного моніторингу 25 ЦНАП:...

Під час конференції шведсько-українського проєкту PROSTO “Підтримка доступності послуг в Україні” були представлені...