ЄС продовжуватиме підтримку децентралізації в Україні

Координаційна зустріч високого рівня «Реформа місцевого самоврядування і децентралізація влади в Україні: успіхи та перспективи», організована Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіоном), відбулася сьогодні за підтримки Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою».

Представники міністерств України, обласних державних адміністрацій, регіональних Центрів розвитку місцевого самоврядування, Центрального офісу реформ і міжнародні партнери зібралися в FairmontGrandHotelKyiv, щоб обговорити поточні результати і майбутні завданняреформи децентралізації.

Геннадій Зубко, Віце-прем'єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, заявив:

«Реформа місцевого самоврядування та децентралізації – стратегічна для України. Вона змінює систему управління в державі, наближає країну до європейських стандартів життя і принципів організації суспільства. Сьогодні ми маємо результат реформи. Програма «U-LEAD з Європою» забезпечує логістику позитивних змін та соціальні комунікації. І ці зміни, які вже відбуваються у громадах по всій країні, зрештою, постають у вигляді нової якості суспільних та економічних відносин, нової якості надання послуг, нової якості життя».

Беренд де Гроот, керівник програм співпраці Представництва ЄС в Україні, сказав:

«Як один з ключових донорів, ЄС залишається серйозно налаштованим на підтримку реформи децентралізації, і програма «U-LEAD з Європою» є основним інструментом, який став доступним для допомоги в розгортанні об'єднання громад і зміцненні місцевих органів влади.U-LEADпідтримала створення в усіх областях УкраїниЦентрів розвитку місцевого самоврядування, які працюватимуть безпосередньо з місцевими громадами, зокрема новоствореними. Децентралізація є найважливішим механізмом донесення реальних реформ до громадян України».

У зустрічі високого рівня також взяли участь керівники Центрів розвитку місцевого самоврядування з усіх областей України заради кращої координації зусиль з підтримки реформи децентралізації. Питання реформи, які стосуються фіскальної децентралізації, освіти, охорони здоров'я, територіального планування та надання адміністративних послуг, також були обговорені з високопосадовцями відповідних міністерств України та обласних державних адміністрацій під час координаційної зустрічі.

Довідкова інформація: Програма «U-LEAD з Європою» фінансується Європейським Союзом і його державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією та надає підтримку українському уряду в здійсненні важливої реформи децентралізації в Україні. «U-LEAD з Європою» виконується в 2016-2020 роках Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH та Шведським агентством міжнародного розвитку та співробітництва (Sida) у партнерстві з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіон). Більш детальну інформацію можна знайти на: www.u-lead.org.ua

20.06.2017 - 13:17 | Views: 10445
ЄС продовжуватиме підтримку децентралізації в Україні

Attached images:

Tags:

ULEAD U-LEAD H.Zubko

Source:

Програма «U-LEAD з Європою»

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...