Об`єднані громади Миколаївщини вчились налагодженню системи цивільного захисту

На тему цивільного захисту у Миколаївському центрі розвитку місцевого самоврядування відбувся семінар. До його проведення було залучено викладачів Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Миколаївської області.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 25 січня 2017 року схвалено «Стратегію реформування системи Державної служби з надзвичайних ситуацій», відповідно до якої вся система цивільного захисту - від матеріальної бази пожежних до захисних споруд - перейде у підпорядкування громад. А відтак, невдовзі об’єднані територіальні громади  мають на своєму рівні ефективно налагодити функціонування системи цивільного захисту.

Відкриваючи семінар директор Миколаївського ЦРМС Валентин Бойко зазначив, що цивільний захист - це функція держави, спрямована на захист населення, територій, навколишнього природного середовища та майна від надзвичайних ситуацій шляхом запобігання таким ситуаціям, ліквідації їх наслідків і надання допомоги постраждалим у мирний час та в особливий період. Сьогодні ЦЗ України базується на визнанні пріоритету захисту населення і територій від загрози надзвичайних станів. Захист населення, об'єктів економіки і національного надбання держави від негативних наслідків НС розглядається як невід'ємна частина державної політики, національної безпеки і державного будівництва – і як одна з найважливіших функцій центральних органів виконавчої влади, місцевих державних адміністрацій та виконавчих органів рад.

З аудиторією працювали фахові лектори - викладачі Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Миколаївської області Валерій Семенов, Микола Ященко, Євген Толокнов.

Їх доповіді були присвячені принципам організації функціонування місцевих ланок територіальної підсистеми ЄДСЦЗ; організації управління в надзвичайних ситуаціях; плануванню діяльності місцевих ланок територіальної підсистеми ЄДСЦЗ; укриттю населення у захисних спорудах; організації заходів з евакуації.

Увазі учасників семінару було представлено навчальний документальний відеофільм з моделювання надзвичайних ситуацій на прикладі Миколаївської області.

Викладачі НМЦ цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Миколаївської області охоче погодились на співпрацю і в подальшому. За сприяння Миколаївського ЦРМС вони висловили свою готовність відвідати за потреби ОТГ  на місцях, щоб на конкретних прикладах  надати фахові рекомендації. Запропонували учасникам семінару стати постійними відвідувачами їх сайту, на якому завжди можна знайти потрібну інформацію.

19.06.2017 - 14:38 | Views: 7185

Attached images:

Область:

Миколаївська область

Source:

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...