Наступний крок децентралізації - прозорість ухвалення рішень і залучення громадян, - Володимир Гройсман

Наступним кроком реформи децентралізації, яка проходить в Україні з 2014 року і вже стала однією з найбільш ефективних в державі, є прозорість ухвалення рішень на місцевому рівні, відповідальність влади, в тому числі за використанні фінансові ресурси, а також залучення громадськості до обговорення всіх важливих ініціатив. Про це сказав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час Міжрегіональної конференції з питань впровадження реформи децентралізації в Україні у Запоріжжі.

"Фінансові ресурси на місцях зростають. За роки децентралізації ми утричі збільшили ресурси місцевих громад. Тепер треба дати новий рівень прозорості використання цих ресурсів і включеностігромадян у прийняття рішень. Ми з вами не робимо роботу заради себе. Ми працюємо на людей і дуже важливо, щоб ці люди розуміли, як, куди ми будемо витрачати ці кошти, наскільки це буде ефективно. Маємо бути підзвітні і підконтрольні мешканцям, які нас обирають", - наголосив Прем'єр-міністр.

За його словами, з початку впровадження процесу децентралізації в Україні вже створені 413 об'єднаних територіальних громад, готуються вибори місцевих органів влади. "Процес пішов, і ніхто його не зупинить", - підкреслив Глава Уряду.

Він також нагадав, що цього року Уряд передбачив 1,5 млрд грн на підтримку об'єднаних територіальних громад. Минулого року цей показник складав 1 млрд грн. Бюджет розвитку регіонів – ще 3,5 млрд грн. І ці ресурси, зазначив Володимир Гройсман, будуть зростати відповідно до росту економіки. 

"Уряд повністю розуміє важливість децентралізації, ми не зійдемо з цього шляху. Ми виступаємо за створення системи, яка дозволить регіонам розвиватися", - запевнив Прем’єр-міністр.

15.06.2017 - 17:23 | Views: 8988
Наступний крок децентралізації - прозорість ухвалення рішень і залучення громадян, - Володимир Гройсман

Tags:

Volodymyr Groysman

Область:

Запорізька область

Source:

ДЕПАРТАМЕНТ ІНФОРМАЦІЇ ТА КОМУНІКАЦІЙ З ГРОМАДСЬКІСТЮ СЕКРЕТАРІАТУ КМУ

Share the news:

Read more:

29 March 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 March 2024

Swiss-Ukrainian project DECIDE is launching a new direction supporting the reform of vocational education in Ukraine

Swiss-Ukrainian project DECIDE is launching a...

The Swiss-Ukrainian project DECIDE, in partnership with the Ministry of Education and Science of Ukraine, is...

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...