У червні форум місцевого розвитку вдруге збере прогресивних та ініціативних людей

23-25 червня у місті Трускавці (Львівська область) вдруге відбуватиметься Форум місцевого розвитку. На захід очікується більше 350 учасників з України та з-за кордону.

Форум покликаний стати унікальною міжнародною платформою обміну досвідом з питань інтенсифікації співпраці між корпусом народних депутатів, представниками місцевого самоврядування, неурядових організацій та закордонних партнерів.

«На форум запрошені голова Верховної Ради України Андрій Парубій, Віце-прем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, Маршалек Сейму Республіки Польща Марек Кухцінські, міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, представники профільних комітетів ВРУ, – повідомив виконавчий директор обласної Асоціації місцевих рад «Ради Львівщини» Василь Лозинський. – Серед учасників також – парламентарі, представники дипломатичного корпусу, органів місцевого самоврядування, неурядових організацій з України, Республіки Польщі, Сполучених Штатів Америки та Канади, а також міжнародних фондів і програм».

Відтак у п’ятницю, 23 червня, заплановано урочисте відкриття  II Форуму місцевого розвитку. А впродовж 24-25 червня буде висвітлено низку тематичних дискусій: Децентралізація: вектори руху для посилення спроможностей місцевих громад; Кращі практики і досягнення об’єднаних громад; Створення передумов для покращення доступності регіону Карпат; Інструменти фінансування місцевого та регіонального  розвитку; Міжрегіональна та транскордонна  співпраця для розвитку Карпат; Карпатська макрорегіональна стратегія: чи можемо творити нову якість співпраці в центрі Європи; Альтернативна енергетика: можливості для місцевих громад; Оцінка бізнес-клімату карпатських областей: бачення малого та середнього бізнесу; Нові можливості місцевого самоврядування для підтримки малого та середнього бізнесу; Безпека у Карпатах; Кращі практики енергоефективності у містах; Природна та історико-культурна спадщина Карпат: співпраця задля розвитку туризму.

Окрім того, в межах Форуму відбудеться робоча зустріч голів комітетів транспорту парламентів карпатських держав, обговорення реформи децентралізації з представниками об’єднаних територіальних громад. Окрім того, працюватиме постійно діючий Ярмарок донорів.

Область:

Львівська область

Source:

Сайт Львівської ОР

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...

28 March 2024

Вишнівецька громада отримала сучасний ренгентографічний комплекс від Програми USAID DOBRE

Вишнівецька громада отримала сучасний...

Вишнівецька громада на Тернопільщині отримала цифровий ренгентографічний комплекс – таку допомогу їй надала Програма...

28 March 2024

Результати 5-го щорічного моніторингу 25 ЦНАП: інституційна динаміка та виклики сталого розвитку

Результати 5-го щорічного моніторингу 25 ЦНАП:...

Під час конференції шведсько-українського проєкту PROSTO “Підтримка доступності послуг в Україні” були представлені...

27 March 2024

Як українським громадам взяти участь в програмі Interreg Europe: процедури та дедлайни

Як українським громадам взяти участь в програмі...

20-21 березня 2024 року відбулася конференція, організована Interreg Europe, під назвою “Europe, Let`s cooperate!”....