На Миколаївщині відкрився центр розвитку місцевого самоврядування

Сьогодні офіційно відкрився Миколаївський центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» і Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіон).

Участь у церемонії відкриття офісу регіонального центру на вулиці Адміральській, 28/4, у Миколаєві взяли: голова Миколаївської обласної ради Вікторія Москаленко, заступник голови Миколаївської ОДА Олександр Кушнір, представниця програми «U-LEAD з Европою» -  керівниця группи підтримки Центрального офісу реформ Александра Фелінгер, представники об’єднаних територіальних громад (ОТГ) Миколаївщини тощо.

Пані Фелінгер привітала всіх з відкриттям центру та додала: «Це не лише день народження центру розвитку місцевого самоврядування, але й день народження його очільника пана Бойка. Бажаю Вам всього найкращого, лише разом ми досягнемо успіху. На сьогодні вже відкрито 20 таких регіональних центрів, які допомагатимуть місцевим громадам впоратися з новими повноваженнями та викликами. Кожна область України матиме такий центр».

Директор Миколаївського відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» Валентин Бойко зазначив, що в 2015 році на Миколаївщині була створена лише одна Куцурубська ОТГ (Очаківський район), а в 2016-му було схвалено рішення про утворення 21 громади, у 20 з них вже відбулися перші місцеві вибори. «За динамікою об'єднання громад у 2016 році Миколаївська область є другою в Україні (після Житомирщини), - сказав він. - Наразі продовжується потужна робота з тиражування переваг децентралізації у всіх районах області, особливо там, де процес йде повільно. Є зрушення в цьому напрямку, люди повірили в реформу і готові підтримати процеси об’єднання громад в практичній площині. І ми це побачимо найближчим часом». 

Центр розвитку місцевого самоврядування (ЦРМС) є некомерційною установою з 24 регіональними центрами, створеною для зміцнення потенціалу українських державних і місцевих органів влади на центральному, регіональному та місцевому рівнях у тісній співпраці з Мінрегіоном.

Довідкова інформація: Програма «U-LEAD з Європою» фінансується Європейським Союзом і його державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією та надає підтримку українському уряду в здійсненні важливої реформи децентралізації в Україні. «U-LEAD з Європою» виконується в 2016-2020 роках Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH та Шведським агентством міжнародного розвитку та співробітництва (Sida) у партнерстві з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіон). Більш детальна інформація: www.u-lead.org.ua

31.05.2017 - 14:23 | Views: 11615
На Миколаївщині відкрився центр розвитку місцевого самоврядування

Video:

Attached images:

Tags:

ULEAD

Область:

Миколаївська область

Source:

Share the news:

Read more:

18 March 2024

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших питань сфери публічного адміністрування за 1-15 березня 2024 року

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших...

Шведсько-український проєкт PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» продовжує публікацію осонвних новин та...

18 March 2024

Межівська громада одною з перших в Україні прийняла Програму відновлення і відбудови

Межівська громада одною з перших в Україні...

Майже рік тут тривала робота над Програмою комлексного відновлення. Стартували у квітні 2023, а затвердили готовий...

18 March 2024

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені запитання громад

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені...

Місцеві цільові програми є невід'ємною складовою бюджетного процесу для органів місцевого самоврядування. Це...

18 March 2024

Про зміни у програмі медичних гарантій і як використати їх на користь пацієнтів та лікарень

Про зміни у програмі медичних гарантій і як...

Експерти U-LEAD розповіли учасникам інформаційної сесії про розширення програми медичних гарантій та зміни у...