У Харкові розпочала роботу п’ята Школа з проектного менеджменту для представників об’єднаних територіальних громад

У місті Харкові стартувала Школа з проектного менеджменту для представників об'єднаних територіальних громад, яку організувала Асоціація міст України в рамках проекту "Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування" (ПУЛЬС), що реалізується за фінансування USAID.

У навчанні беруть участь 24 представники об’єднаних територіальних громад з різних областей України. Серед них – перші заступники та заступники голів ОТГ, начальники і головні спеціалісти у сфері житлово-комунального господарства, економічного розвитку, інвестицій, інфраструктури, муніципальних проектів та представники Управління інвестиційного розвитку та іміджевих проектів Харківської міської ради.

Заняття Школи проводять Директор ГО «Волинський ресурсний центр» Василь Кашевський та Ігор Воляник, Менеджер проектів ГО «Волонський ресурсний центр».

«Пошук ресурсів фінансування різноманітних проектів для майбутніх і щойно створених об'єднаних територіальних громад - це найголовніші питання якісного функціонування території. Тема залучення ресурсів не дуже популярна в Україні, але сьогодні коли реформа децентралізації дійшла до кожного населеного пункту, залучення коштів на проекти стане фундаментом розбудови нашої держави. Сьогодення диктує зовсім інші умови розвитку території, тепер люди мають змогу власноручно робити свій дім кращим, але написання грантів для міжнародних донорів справа дуже складна. Наше навчання дасть змогу всім учасникам отримати практичний досвід роботи із написання грантів. Ученики Школи впораються із найскладнішими задачами під час навчання»,- зазначив Василь Кашевський.

Упродовж навчання, яке триватиме з 29 травня по 2 червня, учасники п’ятої Школи з проектного менеджменту дізнаються про правильну підготовку проектів, їх різновиди, джерела фінансування, особливості створення проектів - від ідеї до реалізації, будуть вчитися робити правильну оцінку проектів, а також вивчати особливості роботи з Державним фондом регіонального розвитку та функціонування регіональної комісії з відбору проектів на ДФРР.

Область:

Харківська область

Source:

Сайт АМУ

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...