Всеукраїнський практичний форум з культурно-економічного планування розвитку місцевих територіальних громад

4 червня у Тульчині (Вінницька область), у Палаці Потоцьких за ініціативи Міністерства культури України, у рамках Міжнародного оперного open air фестивалю «OPERAFEST TULCHYN, відбудеться Всеукраїнський практичний Форум для голів об’єднаних територіальних громад та міських голів малих міст України «Культурні та креативні індустрії - як основа розумної стратегії розвитку малої території».

Під час Форуму учасники познайомляться із досвідом малих міст та громад країн ЄС, методологією впровадження культурно – економічних проектів зміни парадигми сприйняття культури.

Основні спікери заходу - відомі міжнародні експерти з культурно– економічних трансформацій: Патрик Фьоль (Німеччина) та Вітек Хебановський (Польща). Директор Інституту культурного менеджменту в Німеччині Патрік Фьоль проведе два тренінга.  Експерт розповість про досвід німецького регіону Тюрингім та його роботу в напрямку збереження культурних пам’яток. Польський експерт Вітек Хебановський підготував для учасників практичну сесію «Збудуємо разом сталу громаду».

Також під час форуму буде презентовано досвід Тульчина, який за допомогою культурної спадщини та мистецьких подій намагається досягти сталого економічного розвитку. У контексті цього організатори «OPERAFEST TULCHYN» розкажуть про організацію фестивалю.

До участі у Форумі запрошуються голови обласних державних адміністрацій (ОДА), начальники управлінь та департаментів культури ОДА, районні адміністрацій, голови об’єднаних територіальних громад (ОТГ), менеджери культури та активісти малих міст України. 

Область:

Вінницька область

Source:

Сайт Мінкульту

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...