"Голос громади": вся правда про децентралізацію! [АНОНС]

Що таке децентралізація? З ким об’єднатися, аби не втратити, а лише виграти? Чого варто остерігатись? На що звернути увагу? Як жити у об’єднаній громаді і не втратити право голосу?

Актуальні питання, які нині постали перед кожним населеним пунктом. Процес децентралізації, що триває в усій країні, комусь дається простіше, а хтось досі не знає, як діяти далі. Саме зараз вирішується – чи відбудеться реформа місцевого самоврядування чи ми знову відкотимось назад. Від цього в значній мірі залежить успіх усієї програми реформ, які необхідні Україні. Держава ніколи не дійде до проблем кожного села чи міста, кожної вулиці чи двору. Але це може зробити телебачення!

Телеканал “Рівне 1” започатковує новий проект - “Голос громади”, покликаний розвінчати міфи про децентралізацію, розкрити її переваги та максимально висвітлити можливі ризики об’єднань.

Повноваження, фінансові ресурси і контроль – три кити, на яких базується ефективна модель місцевого самоврядування. І саме на цих трьох напрямках будуть зосереджені теми проекту “Голос громади”.

Ми даємо можливість владі на місцях озвучити своє бачення майбутнього, експертам — порадити найкращі вирішення посталих проблем, а громаді — сказати своє слово, озвучити думку і, головне, почути відповідь на свої питання про децентралізацію.

Перший прямий ефір відбудеться у четвер, 18 травня. Про переваги і недоліки об’єднання говоритимуть представники Зорянської, Клеванської та Оржівської сільських рад. Чекаємо усіх активних та небайдужих о 19.30* на майдані перед будинком культури у с. Зоря.

Область:

Рівненська область

Source:

«Рівне 1»

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...