На Путильщині успішно триває процес утворення об’єднаних територіальних громад

Заступник голови Чернівецької обласної ради Віталій Мельничук 29 березня поточного року в черговий раз з робочим візитом відвідав Путильський район. Під час зустрічей з головою районної ради Миколою Шевчуком, депутатами районної та місцевих рад, сільськими головами він обговорив хід підготовки до виборів в Селятинській та Конятинській об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 30 квітня 2017 року. Посадовець зауважив, що депутатський корпус та керівництво районної ради активно допомагають новоствореним ОТГ щодо підготовки та проведення виборів згідно з чинним законодавством України. Важливим кроком у цьому напрямку має стати наступна позачергова сесія Путильської районної ради.  

«Горяни справедливо покладають надії на спрямування можливостей та ресурсів об’єднаних громад на розвиток сільского та «зеленого туризму», зміцнення міжрегіональних зв’язків і транскордонних контактів з країнами Європейського Союзу», - наголосив Віталій Мельничук.  

На запрошення Селятинського сільського голови Андрія Бойчака заступник голови обласної ради відвідав місцевий дошкільний начальний заклад. Наразі його відвідують 80 маленьких вихованців, тоді як заклад розрахований на 40 місць. Сільська громада виборола грант на капітальний ремонт приміщення ДНЗ за програмою ПРООН. Тепер селятинці сподіваються, що створення ОТГ дозволить винайти кошти, потрібні для завершення реконструкції дитячого садочка та введення в експлуатацію цього вкрай потрібного громаді об’єкта.           

«Процес децентралізації влади на теренах Чернівецькій області, як і в Україні загалом, відбувається з різною активністю. Такий висновок можна зробити, підсумовуючи мої робочі поїздки до районів області», - зауважив Віталій Мельничук.  Місцеві громади з пересторогою очікують наступних після створення ОТГ кроків на шляху децентралізації влади, адже чітких гарантій з боку держави та відповідної «дорожньої карти» наразі немає. Разом з тим, в людей є тверде розуміння незворотності курсу, орієнтованого на позитивні зміни в житті територіальних громад сіл, селищ та міст області. Задля зміцнення таких настроїв та проведення подальшої роз’яснювальної роботи, на думку Віталія Мельничука, потрібно продовжити практику безпосередніх зустрічей народних обранців з людьми за місцем їх проживання. Такий підхід дасть можливість депутатам обласної ради орієнтуватись в місцевих реаліях, настроях жителів усіх районів області під час підготовки, обговорення та прийняття подальших рішень.

Область:

Чернівецька область

Source:

Сайт Чернівецької ОР

Share the news:

Read more:

29 March 2024

Внутрішня комунікація в громаді під час війни: важливе своєчасне інформування

Внутрішня комунікація в громаді під час війни:...

Комунікація під час війни — це про безпеку та надання населенню своєчасної інформації. В наш час комунікація є не...

29 March 2024

Методичні рекомендації ОМС щодо діяльності у сфері національної інфраструктури геопросторових даних

Методичні рекомендації ОМС щодо діяльності у...

Розвиток національної інфраструктури геопросторових даних - важлива складова процесу відновлення громад та...

29 March 2024

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні автобуси

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні...

Повномасштабна війна завдала великої шкоди нашим школам та освітній логістиці. Щоб закрити цю потребу, на кошти...

29 March 2024

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Що таке проєктний офіс і навіщо його створювати громаді? Яким він має бути і які функції на нього можна покласти?...