У Пологах готуються до створення територіальних громад

Фахівці Запорізького Центр розвитку місцевого самоврядування та обласної державної адміністрації здійснили виїзну консультацію в Пологівській сільській раді стосовно створення нової об’єднаної територіальної громади.

Під час зустрічі заступник голови - керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко та директор Центру Олександр Свистун ознайомили голів, депутатів місцевих рад та мешканців територіальних громад з основними аспектами впровадження реформи децентралізації та останніми змінами в законодавстві.

- На сьогодні в Пологівському районі триває активне обговорення процесу об’єднання. Саме тому представники міста Пологи звернулися з проханням до  обласної державної адміністрації,  обласної ради та Центру розвитку місцевого самоврядування завітати до них та пояснити тонкощі механізму об’єднання. Сама ж зустріч відбулася в селі Пологи, яке ще не визначилося в цій ситуації. Нас зустріла велика кількість громадян, які мали чимало запитань. Ми ж, у свою чергу, намагались акцентувати їхню увагу на збільшенні можливостей у результаті об’єднання. Зараз маємо велику надію, що рішення про об’єднання не змусить  себе довго чекати та дасть змогу розвиватися вже у форматі громади, - повідомила Зінаїда Бойко.

Олександр Свистун у свою чергу зазначив, що реформа децентралізації добігає завершення, саме тому території, які зволікають з прийняттям рішення, можуть втратити не лише безцінний час, але й можливості та додаткові фінансові ресурси.

- Наша основна задача сьогодні – це не лише допомога громадам, які вже об’єднались, а й роз’яснення ситуації тим, хто цього потребує. Реформа децентралізації діє в нашій країні вже не перший рік, але все одно є ті, хто ще має сумніви та не до кінця розуміє її переваги. Сподіваюсь, що наші території не втратять можливостя створення умов для забезпечення свого  сталого розвитку та ефективного управління, - зазначив посадовець.

Нагадаємо, що за Перспективним планом об’єднана Пологівська територіальна громада передбачає поєднати 37 населених пунктів.

Область:

Запорізька область

Source:

Сайт Запорізької ОДА

Share the news:

Read more:

29 March 2024

Методичні рекомендації ОМС щодо діяльності у сфері національної інфраструктури геопросторових даних

Методичні рекомендації ОМС щодо діяльності у...

Розвиток національної інфраструктури геопросторових даних - важлива складова процесу відновлення громад та...

29 March 2024

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні автобуси

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні...

Повномасштабна війна завдала великої шкоди нашим школам та освітній логістиці. Щоб закрити цю потребу, на кошти...

29 March 2024

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Що таке проєктний офіс і навіщо його створювати громаді? Яким він має бути і які функції на нього можна покласти?...

29 March 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...